Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε!!

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο η Εθνική σημείωνε έναν ακόμη άθλο. Το γκολ του Καραγκούνη οδηγούσε τη γαλανόλευκη στη νίκη επί της Ρωσίας, στην πρόκριση στα προημιτελικά του Euro και όλους μας στα ουράνια.

Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε
Οι στιγμές μέσα στο 2012 που ως Έλληνες είχαμε την ευκαιρία να φουσκώσουμε σαν παγώνια από περηφάνια ήταν ελάχιστες. Μία από αυτές πρόσφερε και πάλι ο αθλητισμός…

Το βράδυ της 16ης Ιουνίου όλα τα προγνωστικά ήταν σε βάρος της Εθνικής στον τελευταίο αγώνα των ομίλων για το Euro 2012. Η Ρωσία υπερείχε σε ταλέντο, στήριξη στις κερκίδες και επιλογές αποτελεσμάτων, αλλά η Ελλάδα είχε ψυχή.

Σαν κι αυτή που χρειάστηκε από τον Γιώργο Καραγκούνη-την ημέρα που έπιανε τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην κορυφή με 120 συμμετοχές-για να επωφεληθεί από ένα λάθος στα… χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου και να πετύχει το γκολ του θριάμβου. Τι κι αν η τύχη (στο δοκάρι από το φάουλ του Τζαβέλλα) και ο διαιτητής (που μετέτρεψε σε κίτρινη για θέατρο μία εξόφθαλμη ανατροπή και πέναλτι κατά του Καραγκούνη) της γύρισαν την πλάτη; Με τον Κυριάκο, τον Σωκράτη και τα άλλα παιδιά να υψώνουν τείχος μπροστά από την εστία του Σηφάκη το 1-0 ήταν υπεραρκετό για να φέρει την πρόκριση στα προημιτελικά. «Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε», φώναζε από το μικρόφωνο του NovaΣΠΟΡ F 94,6 ο Γιώργος Χελάκης.

Η ανατριχιαστική ατάκα του Φερνάντο Σάντος ήταν ο ιδανικός επίλογος στη βραδιά. «Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων», δήλωσε ως ένας από μας ο Πορτογάλος.

Για τις έξι μέρες που ακολούθησαν μέχρι τον προημιτελικό απέναντι στη Γερμανία κανένα μνημόνιο, κανένα χαράτσι και καμία Μέρκελ δεν ήταν δυνατό να χαλάσουν τη διάθεση ενός έθνους που βρισκόταν σε μία ψυχική ανάταση που τόσο πολύ είχε ανάγκη. Κι αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα καμίας… δόσης, παρά της προσπάθειας μιας παρέας Ελλήνων στην Πολωνία.

Θυμηθείτε το γκολ…



Το ΓΚΟΛ που έστειλε στα ουράνια την ΕΛΛΑΔΑ! από armantsik13

… την περιγραφή του Γιώργου Χελάκη



… και τον αναστεναγμό του Ρώσου σχολιαστή



O αναστεναγμός του Ρώσου σχολιαστή για το γκολ... από texniti
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: