Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Και τώρα, ο... Μουρίνιο επιβάλλεται!!

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ καλό... τέλος. Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον... Μουρίνιο που πρέπει να έρθει λόγω "Μέσι" και "Ρονάλντο", για τον Σάντος που ανεβάζει τον πήχη και την ΕΠΟ που έπρεπε να μηδενίσει τις ποινές για τα επεισόδια.
Και τώρα, ο... Μουρίνιο επιβάλλεται
Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Εναν επιθετικό που τον βλέπεις σε τρυφερή ποδοσφαιρική ηλικία να κάνει τα... νάζια του μέσα στο γήπεδο, να «κουνιέται» στον αντίπαλο και σε φτιάχνει. Είναι τέτοια «πάστα» ποδοσφαιριστή.

Περισσότερα δεν χρειάζεται να πούμε για έναν και μόνο λόγο: η μπάλα παίζεται στο γήπεδο. Οσες ασίστ και να βγάλουμε εμείς οι δημοσιογράφοι σε έναν παίκτη, ο καθένας θα αποδείξει στο χορτάρι αν αξίζει να παίζει στην... τσόχα με την κόκκινη φανέλα. Εκεί ανοίγουν τα χαρτιά τους οι άσοι.
Αυτό που έχει σημασία, κατά τη γνώμη μου, είναι τα θεμέλια που βάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό που θέλει και ονειρεύεται. Θα μπορούσε κάλλιστα να δει και να παραδειγματιστεί από τη ζωή... των άλλων.
Ο Παναθηναϊκός βγάζει φθηνά διαρκείας για να μαλακώσει τον κόσμο του από τη φθήνια διαρκείας που θα συνεχιστεί, ενώ η ΑΕΚ έγινε αντικείμενο “φλερτ” από κάποιον... Μπαϊρακτάρη που ήθελε να την τυλίξει σα γύρο χοιρινό. Χώρια ότι και οι δύο ομάδες κινδυνεύουν να παίζουν του χρόνου με... μπέμπηδες λόγω (μη) αδειοδότησης. Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια και ο κατεργάρης που πήγε να “ψήσει” την Ενωση, έκατσε στον πάγκο του γρήγορα.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού, λοιπόν, έχει αποδεδειγμένα τη διάθεση να επενδύσει σε βάθος χρόνου και να μαζέψει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στα γήπεδα της χώρας και που βεβαίως κυλάει ελληνικό αίμα. Τα ονόματα που θα προστεθούν στο ρόστερ τα ξέρετε (Τάτος, Μήτρογλου, Γιαννιώτας κλπ).
Προσθέστε Φετφατζίδη, Παπάζογλου, Μέγερι, Χολέβα, Μανιάτη και τους πιο μικρούς που έρχονται από πίσω όπως ο Διαμαντάκος και το παζλ μιας ομάδας με ταλέντο, δύναμη, φρεσκάδα και κυρίως μέλλον, είναι συμπληρωμένο και πρωτίστως έτοιμο να δεχθεί την απαραίτητη επεξεργασία, ώστε να βαδίσει σε ευρωπαϊκά βήματα και πρότυπα.
Διότι σε βάθος χρόνου αυτός (πρέπει να) είναι ο στόχος. Γι' αυτό η επιλογή του προπονητή στη μετά-Βαλβέρδε εποχή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Δεν πρέπει να έρθει κάποιος για να μη μείνει η θέση άδεια. Πρέπει να έρθει ο προπονητής που θα εξελίξει το πλούσιο ταλέντο, θα εξορύξει τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κοιτάσματα που υπάρχουν στο Ρέντη και θα απλώσει το χέρι στον πρωταθλητή να ανέβει σκαλί στη μεγάλη ανηφόρα της Ευρώπης.
Και για να χαριτολογήσουμε: Μέσι (σ.σ. Φέτφα) είχαμε, Ρονάλντο (σ.σ. Βλαχοδήμο) πήραμε, ο... Μουρίνιο νομίζω πως επιβάλλεται.
ΥΓ. Ο Φερνάντο Σάντος είπε «νιώθω να έχω την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης». Συμβουλή: πρόσεχε τι λες και μην ανεβάζεις τόσο ψηλά τον πήχη μόνος σου, όσο κι αν θες -σωστά- να “φτιάξεις” τους παίκτες σου.
ΥΓ 2. Δεν κατάλαβα γιατί η ΕΠΟ μείωσε τις ποινές για τα επεισόδια και δεν τις εκμηδένισε. Ποια η διαφορά; Τα ίδια καραγκιοζιλίκια θα ζήσουμε.
ΥΓ 3. Πίσω στον Βλαχοδήμο: Μου είπαν από την Ξάνθη ότι τον έχει ανάγκη τον αυστηρό προπονητή...


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: