Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Προβληματισμός στην Αγγλία για το ρατσισμό στο Euro!!

Προβληματισμός στην Αγγλία για το ρατσισμό στο Euro
Εξακολουθούν να προβληματίζονται οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας για ενδεχόμενα κρούσματα ρατσισμού στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, με τον Άλεξ Τσάμπερλεϊν να αποκαλύπτει ότι η οικογένειά του δεν πρόκειται να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες του Euro 2012.

Ο άσος της Άρσεναλ είναι ο δεύτερος, μετά τον Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος εκφράζει ανοιχτά τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που θα συναντήσουν οι μαύροι παίκτες και οι συγγενείς τους στα γήπεδα που θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του Euro.

Ο Γουόλκοτ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς του δεν θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία, αφού δεν θέλουν να νιώσουν άβολα, σε ενδεχόμενη περίπτωση που γίνουν οι ίδιοι ή ο γιος τους στόχος τέτοιων συνθημάτων.

Όλα αυτά έρχονται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Πρέμιερ Λιγκ για αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διέπει την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, στα θέματα ρατσισμού. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοργανώτριας αρχής και της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ο κάθε σύλλογος θα έχει δικαίωμα να αποδεσμεύσει ποδοσφαιριστή, εάν αυτός κριθεί ότι παρενόχλησε με ρατσιστικό τρόπο οποιονδήποτε.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: