Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Κόκκινος διάβολος" στο… τετράγωνο!!

Από τους «κόκκινους διάβολους» του Βελγίου σε εκείνους της Αγγλίας; Ο Εντέν Αζάρ ακόμη δεν έχει αποφασίσει και ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης καταλήγει στο ότι η Γιουνάιτεντ πληροί τα κριτήρια.
"Κόκκινος διάβολος" στο… τετράγωνο
«Δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρει που θέλει να πάει ακόμη. Από όσο γνωρίζω υπάρχουν 4 ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση να μας πει που θέλει να πάει. Έχουμε πολύ δυνατή σχέση με τον παίκτη, θα δουλέψουμε μαζί και περιμένουμε να επιλέξει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Λιλ, Φρεντερίκ Πακέ. Μόλις δύο μέρες αργότερα ο Αζάρ ήρθε με δηλώσεις του να βγάλει την 4η ομάδα από την εξίσωση, που φερόταν να είναι η Άρσεναλ.
«Δεν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με κανέναν σε αυτό το στάδιο. Έχουμε φτάσει σε συμφωνία με όλες τις πλευρές. Δεν πρόκειται να υπάρξουν μεγαλύτερες προσφορές. Ο Εντέν ήδη είπε ότι θέλει όλα να τελειώσουν πριν τις 2 Ιουνίου. Θα αποφασίσει μετά τα φιλικά των «κόκκινων διαβόλων» (Βέλγιο) με Μαυροβούνιο και Αγγλία, γιατί θέλει να πάει διακοπές με το κεφάλι του ήσυχο», τόνισε ο μάνατζερ του Τζον Μπικό και όλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.
Η υπόθεσή του δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε σίριαλ του καλοκαιριού. Άλλωστε, ο ίδιος φρόντισε να ξεκινήσει την συζήτηση από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν υπό την πίεση της Nike – εκ των χορηγών του – πρωταγωνίστησε σε βίντεο με θέμα το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του εδώ και καιρό σε μία υπόθεση που παρόμοιά της δεν μπορώ να θυμηθώ. Ούτε καν να φανταστώ. Οι τρεις αγγλικές ομάδες έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του έχει επέλθει συμφωνία με όλες, που φέρονται έτοιμες να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Λιλ, και απλά περιμένουν!





Δεν υπάρχουν προθεσμίες, δεν υπάρχουν διλλήματα του τύπου «ή μιλάς μόνο μαζί μας ή αποσύρουμε την πρόταση». Οι εγωισμοί έχουν μπει στην άκρη και τα πάντα κρίνονται από τον ίδιο… «Σε ηλικία μόλις 21 ετών ο Αζάρ έχει καταφέρει να χειραγωγήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής του σαν ένας επαγγελματίας δημαγωγός» ήταν ένα από τα σχόλια στην Independent. Το 2010 ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε αποφασίσει να τους… τρελάνει όλους στο NBA και να τους κρατήσει σε αγωνία. Του πήρε μήνες να ανακοινώσει την επόμενη ομάδα του, κάτι που τελικά έκανε σε ειδική εκπομπή του ESPN με τίτλο «Η Απόφαση». Ό,τι και να λένε, όμως, οι Άγγλοι, ο… ναρκισσισμός του Αζάρ είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Τόσο καλός είναι, λοιπόν, ο Βέλγος που να δικαιολογεί τη στάση των Φέργκιουσον και Μαντσίνι και των οπαδών, πολλοί από τους οποίους τον έχουν δει ελάχιστα στην Γαλλία, όμως τον περιμένουν πως και πως στην ομάδα τους; Μάλλον ναι… «Έχω δει το παιδί πάρα πολλές φορές και μπορώ να σας πω ότι θα κάνει τη διαφορά», είχε πει ο Χάρι Ρέντναπ, όταν πριν από λίγους μήνες η Τότεναμ φερόταν έτοιμη για την μεγάλη έκπληξη και ήταν φαβορί για την απόκτησή του. Η ανατροπή του σκηνικού δεν άργησε να γίνει, με τα «σπιρούνια» να κάνουν «κοιλιά», τελικά να μένουν εκτός Champions League και πλέον να έχουν άλλα στο μυαλό τους, όπως το πώς θα κρατήσουν Μπέιλ και Μόντριτς. «Θα τον έπαιρνα στη Ρεάλ με κλειστά τα μάτια», είχε πει στο παρελθόν ο Ζιντάν, ενώ φαίνεται ότι αυτά που είδαν Μαντσίνι και Φέργκιουσον από κοντά στις επισκέψεις τους στο «Μετροπόλ» τους έπεισαν και με το παραπάνω…

Ο Αζάρ πέρυσι το καλοκαίρι πήρε μία απόφαση που δείχνει ότι πρώτα από όλα τον ενδιαφέρει η δική του εξέλιξη. Γνώριζε άλλωστε ότι κάποια στιγμή και πολλά χρήματα θα βγάλει και η διάκριση σε ένα μεγαλύτερο από το γαλλικό πρωτάθλημα θα έρθει. Έτσι, έμεινε στη Λιλ και βελτιώθηκε πολύ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, όταν ο Ζερβίνιο είχε μεγαλύτερη επιρροή από τον ίδιο. Τα 7 γκολ του στη σεζόν 2010-11 έγιναν 20 φέτος και οι 10 ασίστ 16, ενώ έπαιξε και στο Champions League, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει απέναντι σε ομάδες όπως η Ίντερ. Ο Βέλγος ήταν το απόλυτο βαρόμετρο των «λιλουά», που τελικά έμειναν στην 3η θέση και απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του ηγέτη. Ένα γράφημα με τις επαφές του με την μπάλα στο γήπεδο σε σχέση με τους Σίλβα, Μάτα και Γιανγκ, που δημοσιεύτηκε στον αγγλικό τύπο, λέει πολλά για την αγωνιστική παρουσία του.

Ο άσος της Λιλ έγινε ο πρώτος ξένος που κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη στην Λιγκ 1 τη σεζόν 2008-09, βραβείο που διατήρησε και την επόμενη. Το τέλος της σεζόν 2010-11 τον βρήκε να ψηφίζεται από τους συμπαίκτες του κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος, κάτι που συνέβη και φέτος, για να γίνει ο μοναδικός που το κατάφερε για δύο σερί μετά τον Πέδρο Παουλέτα.

«Ο Αζάρ είναι άλλης κλάσης. Είναι ακόμη 21 ετών και έχει αρκετά χρόνια μπροστά του για να ανέβει. Έχει την ίδια στάση με τον Ρούνεϊ στην ηλικία του. Είναι ατρόμητος. Μοιάζει λίγο με τον Μέσι. Υπάρχει μόνο ένας Μέσι και δεν θέλω να τον πιέσω ακόμη περισσότερο, όμως του μοιάζει. Είναι κοντός, έχει χαμηλό κέντρο βάρους, έχει δυνατά πόδια, εκπληκτικό κοντρόλ, τελειώματα. Έχει όλο το πακέτο», τόνισε ο Τζο Κόουλ, που προς το παρόν επιστρέφει στην Αγγλία. Ποιος καλύτερος από το να χαρακτηρίσει τον Βέλγο και να κρίνει αν μπορεί να πετύχει ή όχι στο Νησί;
«Τις τελευταίες ημέρες πιστεύω ότι έχει αλλάξει την άποψή του», τόνισε ο τεχνικός της Λιλ Ρούντι Γκαρσία μετά την τελευταία εμφάνιση του Αζάρ μπροστά στο κοινό του «Μετροπόλ» την περασμένη Κυριακή (20/05). Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Βέλγος είχε πει ότι θα φοράει μπλε την επόμενη σεζόν και λίγες ώρες πριν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τη Νανσί Άγγλοι και Γάλλοι τον έφερναν μία ανάσα από την Τσέλσι. Ο ίδιος άφησε τα πάντα ανοιχτά, λέγοντας ότι μέχρι να υπογράψει δεν πρόκειται να πει τίποτα, αφού πρώτα έβαλε τους μπλε για τα καλά στο παιχνίδι.

«Η Τσέλσι σε κάνει να διστάζεις. Κέρδισαν το Champions League και θα δώσουν το παρόν και την επόμενη σεζόν. Είναι πολύ σημαντική για μένα αυτή η διοργάνωση. Η Τσέλσι είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες. Φυσικά και είναι μία από τις πιθανότητες. Ο ατζέντης μου έχει συναντηθεί τόσο με την Γιουνάιτεντ όσο και με την Τσέλσι. Και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες και έχουν κάνει εξαιρετικές προσφορές. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αν δεν υπογράψω δεν πρόκειται να πω που θα πάω», ήταν οι δηλώσεις του. Δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στη Σίτι, με τις φήμες να θέλουν τον Μαντσίνι να μην ικανοποιεί τις οικονομικές του απαιτήσεις, που θα τον έφερναν στην ίδια μισθολογική κλίματα με τους Γιάγια Τουρέ και Κάρλος Τέβες… Παρά τις δηλώσεις του οι πληροφορίες τον έφερναν πλέον έτοιμο να υπογράψει στην Γιουνάιτεντ!

«Η απόφασή μου θα εξαρτηθεί από τη θέση και τον χρόνο συμμετοχής. Θα είναι είτε η Μάντσεστερ Σίτι, είτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε η Τσέλσι. Δεν μπορούν να πουν και πολλοί ότι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία κορυφαία κλαμπ. Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς θα πάρω την απόφασή μου», ήταν οι νέες δηλώσεις του, καθώς δεν τήρησε τη δέσμευσή του να μην μιλήσει μέχρι να υπογράψει.

Θέση, χρόνος συμμετοχής και φυσικά τίτλοι, έστω και αν δεν το ανέφερε, λοιπόν. Είναι δεδομένο ότι και οι τρεις καλύπτουν το τελευταίο. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κυπελλούχο Αγγλίας και την ομάδα που έχει σαρώσει τους τίτλους σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία 20 χρόνια. Όλες τους έχουν τα εχέγγυα να φτάσουν στη κορυφή.

Στο δεύτερο κριτήριο εκείνη που υστερεί είναι η Σίτι. Για όποιον πιστεύει ότι ο Αζάρ θέλει να μένει στον πάγκο και να ξεκουράζεται σας πληροφορώ ότι έχει 106 σερί συμμετοχές με την Λιλ μόνο στην Λιγκ 1 και ο Μαντσίνι είναι λάτρης του ροτέισιον… Σε ό,τι αφορά τη θέση ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να αγωνίζεται ως δεκάρι και πιστεύω ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα ταιριάξει στο σύστημα όλων. Η Τσέλσι είναι η μοναδική σε μειονεκτική θέση, καθώς ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα κάθεται στον πάγκο των μπλε την επόμενη σεζόν. Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι μόνο οι «κόκκινοι διάβολοι» πληρούν τα κριτήρια του Βέλγου. Η αγωνία, πάντως, θα μείνει μέχρι το τέλος και οι εκπλήξεις σε τέτοιες περιπτώσεις δεν γίνεται να αποκλειστούν…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: