Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στα πέναλτι η Σάντος!!

Η Σάντος ισοφάρισε το 1-0 του πρώτου αγώνα στο 90λεπτο ενός συναρπαστικού αγώνα και επικράτησε της Βελέζ Σάρσφλιντ με 4-2 στα πέναλτι για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Οι Εμιλιάνο Πάπα και Έκτορ Καντέρος ήταν οι μοιραίοι για τους Αργεντινούς, καθώς αστόχησαν στα πέναλτι, τα οποία εκτέλεσαν. Ο δεύτερος, μάλιστα, εισήλθε σαν αλλαγή στο 89ο λεπτό, για να ενισχύσει την ομάδα του στην τελική διαδικασία καθορισμού νικητή. Άλλωστε δεν υπάρχει ημίωρη παράταση στο Λιμπερταδόρες, με εξαίρεση τους διπλούς τελικούς.
Αντίθετα, οι Άλαν Κάρντετς, Γκανσό και Ελάνο ευστόχησαν στις δικές τους προσπάθειες από τα 11 μέτρα. Ακόμα, ο Λέο, πρώην αριστερό μπακ της Μπενφίκα, ξεπέρασε τον Γερμάν Μοντόγια στην τέταρτη εκτέλεση της Σάντος, για να εξασφαλίσει την πρόκριση των Βραζιλιάνων.
Στο 78ο λεπτό ο Κάρντετς σημείωσε το μοναδικό γκολ του 90λεπτου με σουτ εντός της περιοχής. Έτσι ισοφαρίστηκε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και άρχισαν οι σκέψεις για τα πέναλτι.
Μάλιστα η Βελέζ είχε ισορροπήσει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, έπειτα από ένα «εφιαλτικό» πρώτο. Δεν άντεξε, όμως, το αριθμητικό μειονέκτημα, το οποίο προέκυψε στο 40ό λεπτό με αποβολή του τερματοφύλακα, Μαρτσέλο Μπαροβέρο.
Συγκεκριμένα η Σάντος του Νεϊμάρ, o οποίος έκανε επίδειξη γνώσεων ΜΜΑ στους πανηγυρισμούς του 1-0, κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Ο νεαρός στράικερ, μεταξύ άλλων, κέρδισε την αποβολή του αντίπαλου γκολκίπερ, όταν ο Μπαροβέρο υποχρεώθηκε να βγει εκτός της περιοχής του και να ανατρέψει τον 20άχρονο επιθετικό. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία την απώλεσε ο Ελάνο με απευθείας φάουλ, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαροβέρο.
Στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, οι κάτοχοι του τροπαίου θα αντιμετωπίσουν την Κορίνθιανς. Στην έτερη σειρά, η Μπόκα Τζούνιορς περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ουνιβερσιδάδ της Χιλής και τη Λιμπερτάδ (1-1 πρώτο ματς), που αρχίζει σε λίγα λεπτά. Πάντως σε περίπτωση πρόκρισης της Βελέζ, τότε θα υπήρχε «εμφύλιος», όπως προβλέπουν οι κανονισμοί του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Σάντος: Ραφαέλ, Ενρίκε (84’ Μαρανάο), Έντου Ντρασένα, Ζουάν (72’ Λέο), Ντουρβάλ, Ελάνο, Αρούκα, Αντριάνο (64’ Ρεντερία), Γκανσό, Κάρντετς, Νεϊμάρ.
Βελέζ Σάρσφιλντ: Μπαροβέρο, Πάπα, Ορτίζ, Ντομίνγκεζ, Περούζι, Ζαπάτα, Κουμπέρο, Φερνάντεζ (89’ Καντέρος), Καμπράλ (80’ Μπέγια), Ομπόλο (40’ Μοντόγια), Μαρτίνεζ.








πηγή: onsports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: