Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Άκης Μάντζιος στο Metropolis: «Πιο κοντά από ποτέ στη διεκδίκηση του τίτλου ο ΠΑΟΚ»


Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος για τον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Το ματς δυστυχώς για εμάς δεν ήρθε έτσι όπως το σχεδιάσαμε. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με ποιότητα η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σχεδιάσαμε κάποια πράγματα για τον αγώνα όταν, όμως, δέχεσαι δύο γρήγορα γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλός μεσοεπιθετικά και εξαιρετικός στα στημένα, αλλά δυστυχώς έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Ορισμένες στιγμές άλλα σχεδιάζεις και άλλα βγαίνουν στο γήπεδο. Δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ και μετά από το 2-0 δεν πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Κόντρα σε μεγάλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος απόλυτα καθότι το παραμικρό λάθος δεν συγχωρείται».

Για τα ατού και τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ: «Έχει μια πολύ δυνατή και ποιοτική επιθετική γραμμή που μπορεί να τιμωρήσει το κάθε λάθος. Εκεί, όμως, που είναι εξαιρετικός είναι στα στημένα, καθώς διαθέτει πολύ καλούς εκτελεστές αλλά και ποδοσφαιριστές που μπορούν να αξιοποιήσουν τις πολύ καλές εκτελέσεις κάτι που αποτυπώνεται και στον μεγάλο αριθμό των γκολ που έχει πετύχει από στημένες φάσεις. Έχει, όμως, και ορισμένα θεματάκια στην άμυνα, τα οποία εμείς δεν μπορέσαμε να τα αναδείξουμε. Αν εξαιρέσεις το δικό μας ματς φαίνεται ότι οι αντίπαλοί του δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και δέχεται και γκολ.

Για το πού μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι ομάδες που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από κάθε άλλη χρονιά για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Το αν θα τα καταφέρει είναι άλλη ιστορία. Έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του αλλά σε ένα μαραθώνιο πρέπει να υπολογίζουμε πολλούς παράγοντες, όπως φερ' ειπείν η κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εκεί ίσως να φανεί η διαφορά του Ολυμπιακού λόγω του και του βάθους στο ρόστερ του».

Για την πορεία του Πανθρακικού: «Ξεκινώντας το πρωτάθλημα πολλοί δεν μας υπολόγιζαν, καθότι έφυγαν αρκετά καλοί παίκτες. Όμως καταφέραμε και χτίσαμε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης από το μηδέν με πολύ δουλειά και ηρεμία. Πέραν των αποτελεσμάτων είναι πολύ σημαντική η πολύ καλή εικόνα και η σταθερότητα που δείχνουμε ως ομάδα και αυτό είναι που μας έχει σταθεροποιήσει στα μάτια όλων».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: