Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Από τον Εργοτέλη... περνάει στον Ολυμπιακό!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τον αγώνα του Παναθηναϊκού που θα κρίνει πολλά για την ψυχολογία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα κίνητρα, η ζημιά και το κοντρόλ. Δεν είναι μόνο ότι ο Παναθηναϊκός έχει σαν στόχο το κύπελλο. Είναι και ότι αυτό τα παιχνίδι με τον Εργοτέλη έρχεται παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Αφήνω στην άκρη το κλίμα που έχει φτιαχτεί τα τελευταία 24ωρα για τον αγώνα κυπέλλου και στέκομαι στο αγωνιστικό κομμάτι περισσότερο.
Κοντρολαρισμένη ομάδα
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ναι μεν έκανε το διπλό στην Κρήτη για το πρωτάθλημα, όμως ο Εργοτέλης έπαιξε καλή μπαλίτσα. Έδειξε, δηλαδή, κοντρολαρισμένη ομάδα και δεν είναι τυχαία η αρκετά υψηλή θέση του στην βαθμολογία.
Την ζημιά
Ο Εργοτέλης, λοιπόν, μπορεί αν βρει την ευκαιρία να κάνει ζημιά στον Παναθηναϊκό. Έχει τις δυνατότητες σαν ομάδα.
Με πρόκριση ή όχι
Από την άλλη με διαφορετική ψυχολογία θα πάει στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός μετρώντας μια νίκη για το πρωτάθλημα και μια πρόκριση, με αλλιώτικη αν αποκλειστεί από το κύπελλο και, μάλιστα, όχι από κάποια βαριά φανέλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν παίζει μόνο ένα παιχνίδι…
Πολλά, λοιπόν, θα κριθούν εκεί για τον Παναθηναϊκό. Δεν παίζει μόνο ένα παιχνίδι κυπέλλου, αλλά αυτό το ματς είναι και προάγγελος για το ηθικό του εν όψει του ντέρμπι.
Εύθραυστο
Το 2-1 είναι εύθραυστο σκορ και, μάλιστα, όπως θυμόμαστε διαμορφώθηκε στο τέλος στο α’ ματς. Και για μένα ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει την ίδια συγκρότηση και προσήλωση στην αμυντική του λειτουργία όπως και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος.
Με μόνο μια διοργάνωση
Από εκεί και πέρα, βέβαια, Παναθηναϊκός είσαι. Που πάει να πει ότι είναι πολύ νωρίς για να μείνει μια τέτοια ομάδα με μια μόνο διοργάνωση μήνα Οκτώβριο. Είναι πλήγμα, δηλαδή, πριν καλά – καλά αρχίσει η σεζόν να είσαι οφ από την Ευρώπη (για τους γνωστούς λόγους), αλλά να μένεις έξω κι από το κύπελλο.
Κίνητρα
Όσο να’ ναι, λοιπόν, είναι και θέμα κινήτρων για την συνέχεια το να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο κύπελλο. Πέρα, δηλαδή, από τον ρόλο που θα παίξει αυτό το ματς με τον Εργοτέλη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπως εξηγήσαμε.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: