Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χάσανε και ησυχάσανε...

Ξέμπλεξε με το Κύπελλο η ΑΕΚ. Αποκλείστηκε από την Καβάλα (0-1 στο ΟΑΚΑ με Ενσαλίβα), γλίτωσε το ραντεβού με Ολυμπιακό και αφοσιώνεται στην επιχείρηση σωτηρία στο πρωτάθλημα. Λέτε να το χάρηκαν;
Άλλη μια μαύρη σελίδα βιώνει στην ιστορία της η ΑΕΚ, η οποία αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας, για το οποίο δεν καιγόταν έτσι και αλλιώς! Η Ένωση ηττήθηκε 1-0 από την Καβάλα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και έμεινε εκτός διοργάνωσης αφού το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ταμαντανί Ενσαλίβα στο 54', ο οποίος δεν πανηγύρισε σεβόμενος την ομάδα που θήτευσε πριν μερικά χρόνια.
Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πολύ κακό από πλευράς ρυθμού και θεάματος. Η ΑΕΚ που παρατάχθηκε και πάλι με τρίτες και τέταρτες επιλογές δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα ενώ συν τοις άλλοις έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Η Καβάλα από την άλλη είχε εύκολη δουλειά αφού ο μόνος παίκτης που μπορούσε να την απειλήσει ήταν ο Γκερέιρο, ο οποίος ήταν ολομόναχος και χωρίς στηρίγματα.
Τη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου είχε η Καβάλα στο 30', όταν ο Αραμπατζής απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Μπρατσιάνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν βελτιώθηκε. Η Καβάλα όμως αυτή τη φορά ήταν πιο ουσιαστική και κατάφερε να προηγηθεί στο 54'. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντιέ, ο Αραμπατζής έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με τον πρώην “κιτρινόμαυρο” Ενσαλίβα να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ.
Η Ένωση έδειχνε να μην μπορεί όχι απλά να αντιδράσει, αλλά ούτε να επιτεθεί, αφού οι παίκτες της έδειχναν αδυναμία στη δημιουργία φάσεων. Όπως καταλαβαίνετε, η ΑΕΚ δεν είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση, αφού ήθελε δύο γκολ για να πάρει το εισιτήριο, ενώ δεν μπορούσε να βάλει ούτε ένα!
Έτσι η Καβάλα πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ πάντως έτσι και αλλιώς ο στόχος της δεν είναι το Κύπελλο αλλά η παραμονή. Οπότε θα επικεντρωθεί στη σωτηρία της...

ΑΕΚ (Λίνεν) Αραμπατζής, Αρκούδας, Μπουγαΐδης (66' Παυλής), Κουτρουμπής, Τσούπρος, Τσουκαλάς, Γροντής, Γκερέιρο, Σταματής (82' Κατσικοκέρης), Λαγός, Τσίτας (75' Παπαδημητρίου).
Καβάλα (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης (64' Πλιάγκας), Χλωρός, Ενσαλίβα, Αναστασόπουλος (73' Οξύζογλου), Μαραγκός, Καλαγκάνης, Ντιέ, Μπρατσιάνι  sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: