Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση του Παναθηναϊκού»

Την αγωνιστική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού αναγνώρισε αμέσως μετά την ήττα του Πανιωνίου από τους «πράσινους», ο κόουτς των Νεοσμυρνιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση του Παναθηναϊκού»
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ στο εξ αναβολής παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών με τον τεχνικό των «κυανέρυθρων», Γιάννη Σφαιρόπουλο, να χαρακτηρίζει απολύτως δίκαιη τη νίκη των αντιπάλων.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων εξήγησε ότι η ομάδα του δεν ξεκίνησε καλά στο ματς, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και επέτρεψε στο «τριφύλλι» να ανοίξει τη διαφορά από νωρίς.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε μια ομάδα που έχει βρει ρυθμό και παίζει πλέον καλύτερα, κάτι που είναι λογικό. Όσο περνάει ο καιρός τόσο ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος και ήδη το βλέπουμε αυτό. Ξέραμε πως το έργο μας θα ήταν δύσκολο, παρ’ όλα αυτά ξεκινήσαμε πολύ νωθρά στο πρώτο μέρος, δεν δείξαμε την αποφασιστικότητα που έπρεπε και σίγουρα δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Όπως έχω πει και στους παίκτες, θέλω να παλεύουν όλα τα παιχνίδια. Αν μη τι άλλο, στην επανάληψη είχαμε καλύτερη εικόνα, προσπαθήσαμε στην άμυνα, δεχθήκαμε λιγότερους πόντους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και στο τέλος μειώσαμε τη διαφορά κάτω από διψήφιο αριθμό πόντων. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός είχε την ποιότητα και την εμπειρία κι εκεί που έφθασε το παιχνίδι επικράτησε απόλυτα δίκαια. Νομίζω πως οι αριθμοί δείχνουν την πραγματική εικόνα», είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε:

«Θέλουμε δουλειά, για να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς, έχουμε πολλά περιθώρια ακόμα. Από τότε που ήρθαμε στην ομάδα έχουμε παίξει εφτά αγώνες, βγάλαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με πέντε εκτός έδρας ματς. Σίγουρα, η διακοπή θα βοηθήσει και να ξεκουραστούμε, αλλά και να δουλέψουμε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και στην άμυνα και στην επίθεση. Συγχαρητήρια στον κόουτς Πεδουλάκη και τον Παναθηναϊκό για τη σημερινή (19/12) νίκη, συγχαρητήρια και για την πρόκριση στο Top 16 της Euroleague. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στην Ευρώπη. Εύχομαι, επίσης, σε όλους καλές γιορτές, με υγεία».

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Αθηναίου, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Δυστυχώς εμείς δεν αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι όπως θα έπρεπε. Όπως μας είπε ο κόουτς, δεν παλέψαμε όπως θα έπρεπε σ' όλη διάρκεια. Ξέραμε πως έχουμε απέναντί μας μία πολύ σκληρή ομάδα και καλή. Δυστυχώς δεν το αντιμετωπίσαμε με τη σοβαρότητα που έπρεπε. Το μόνο που μένει είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να εμφανιστούμε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί με την επανέναρξη της Α1. Καλές γιορτές σ' όλους και καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: