Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πρόκριση με… πεντάρα!!

Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Capital One Cup πήρε η Τσέλσι επικρατώντας εκτός έδρας της Λιντς με το ευρύ 5-1.

Πρόκριση με… πεντάρα!
Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αναμέτρηση του «Έλαντ Ρόουντ», ωστόσο η Τσέλσι βρήκε τον τρόπο να φέρει… τούμπα το παιχνίδι με τη Λιντς, πετυχαίνοντας πέντε γκολ στο δεύτερο μέρος, με το εμφατικό 5-1 να της δίνει το τελευταίο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Capital One Cup.

O Μπέκιο στο 37’ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους του Νιλ Γουόρνοκ, αλλά οι «μπλε» απάντησαν πέντε φορές στο δεύτερο μέρος με τους Μάτα (47’), Ιβάνοβιτς (64’), Μόουσες (66’), Αζάρ (81’) και Τόρες (83’).

Το ματς

Χωρίς τη σπουδαία φάση πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου, με αρκετές δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά κάθε επίθεση των «μπλε» έμοιαζε απειλητική για τον Άσνταουν, με τις δύο καλύτερες στιγμές να έρχονται από τον Μόουσες. Τελικά η Λιντς ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Μέκιο στο 37ο λεπτό βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά τη σέντρα του Μπάιραμ, κάνοντας το 1-0. Η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Αρχικά η προσπάθεια του Μάτα δεν βρήκε στόχο, στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Λιντς πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ και τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με τον Χουάν Μάτα στο 47’ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ πάντως, παρά το γκολ και την πίεση που δέχτηκε δεν έχασε τον προσανατολισμό της στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά όμως μέχρι το 64ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρντ, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας… τούμπα το ματς! Σαν να μην έφτανε αυτό οι Λονδρέζοι έφτασαν δύο λεπτά αργότερα και σε ακόμα ένα γκολ, με τον Μόουσες να αναγκάζει τον Άσνταουν να μαζέψει για τρίτη φορά τη μπάλα από το βάθος της εστίας του. Οι «μπλε» βρήκαν πολλούς κενούς στα τελευταία λεπτά και με τα γκολ των Αζάρ στο 81’ και Τόρες στο 83’ έφτασαν στο εμφατικό 5-1 και την πρόκριση στα ημιτελικά του Capital One Cup.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λιντς: Άσνταουν, Μπάιραμ, Πιρς, Λις, Πελτιέρ, Γκριν, Μπράουν (72’ Νόρις), Τονγκ, Ζερόμ Τόμας (68’ Γουάιτ), Ντιούφ (73’ ΜακΚόρμακ), Μπέκιο

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Ιβάνοβιτς, Μπέρτραντ (74’ Κόουλ), Λάμπαρντ, Όσκαρ, Μαρίν (60’ Αζάρ), Μάτα (86’ Πάουλο Φερέϊρα), Μόουσες, Τόρες


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: