Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο… ακαδημαϊκός της Τσάμπιονσιπ!

Σπουδές και μπάλα δεν συνδυάζονται θα πουν πολλοί. Ωστόσο ο μέσος της Τσάρλτον Μπράντλεϊ Πρίτσαρντ κατάφερε να τα πετύχει και τα δύο και πλέον ετοιμάζεται με τον σύλλογο του ανατολικού Λονδίνου για τη νέα και απαιτητική σεζόν που ακολουθεί στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ έχοντας κερδίσει την άνοδο από τη League One.
Ο… ακαδημαϊκός της Τσάμπιονσιπ

Ο ποδοσφαιριστής από τη Ζιμπάμπουε από το 2006 ως και το 2010 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Κόνφερενς με τις φανέλες των Νάνιτον και Τάμγoυορθ ενώ παράλληλα σπούδαζε αθλητικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Λάφμπορο. Μετά το πέρας των σπουδών του το 2010 υπέγραψε στη Χέις & Γίντινγκ προκειμένου να βγάζει ορισμένα χρήματα, ενώ παράλληλα έστελνε τις αιτήσεις για να βρει δουλειά σε κάποια εταιρεία.
«Αγωνιζόμουν στη Νάνιτον και την Τάμγουορθ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο του Λάφμπορο. Μόλις τελείωσα τις σπουδές μου ξεκίνησα να ψάχνω για δουλειά όπως όλοι οι συμφοιτητές μου και για να κερδίζω κάποια χρήματα υπέγραψα στη Χέις & Γίντινγκ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου ως παίκτης του συλλόγου συνέχισα να στέλνω αιτήσεις για δουλειά ελπίζοντας πως κάτι θα βρισκόταν. Ήθελα να ασχοληθώ με στατιστικές αναλύσεις που είχαν να κάνουν με τον αθλητισμό αλλά ήταν δύσκολο καθώς δεν είχα προϋπηρεσία», αναφέρει ο Πρίτσαρντ στο BBC.
Τη σεζόν 2010-2011 ως παίκτης της Χέις & Γίντινγκ ο Πρίτσαρντ σημειώνει 14 τέρματα και αυτό προσελκύει το ενδιαφέρον των σκάουτς της Τσάρλτον, οι οποίοι παράλληλα γνώριζαν για τις σπουδές του πάνω στις αθλητικές επιστήμες. Εκείνη τη σεζόν του προτείνουν να δουλέψει στον σύλλογο σαν αναλυτής στατιστικών ως εθελοντής. «Μάζευα όλα τα στατιστικά από τους παίκτες και προσπαθούσα να βρω κάποια σημαντικά αποτελέσματα από αυτά. Παράλληλα σύγκρινα το στυλ παιχνιδιού της Τσάρλτον με αυτό των αντιπάλων της κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μιλούσα τακτικά με το τεχνικό επιτελείο ενώ έδινα τα αποτελέσματα των στατιστικών αναλύσεων και στους παίκτες της Τσάρλτον που ενδιαφέρονταν. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή που είχα με το επιτελείο της ομάδας, οι οποίοι παράλληλα εξέταζαν και την αγωνιστική μου άνοδο στις εμφανίσεις μου με τη φανέλα της Χέις & Γίντινγκ», τονίζει ο 26χρονος μέσος.
Κάπου εκεί ωστόσο η ενασχόλησή του με την Τσάρλτον θα αρχίσει να γίνεται εντονότερη και πιο άμεση καθώς ο Πρίτσαρντ ξεκινά και τις προπονήσεις με τους Άντικς. «Στο τέλος της σεζόν είχα ξεκινήσει προπονήσεις με την Τζίλιγχαμ, ωστόσο λίγο αργότερα σταμάτησα για να ξεκινήσω με την ομάδα της Τσάρλτον. Η Ντάγκ & Ρεντ μου ζήτησε να αγωνιστώ μαζί τους σε ένα φιλικό, ωστόσο όταν κατάλαβα πως η Τσάρλτον ενδιαφερόταν για μένα, οποιαδήποτε άλλη επιλογή έκλεισε οριστικά», επισημαίνει ο Πρίτσαρντ.
Η υπογραφή του συμβολαίου του με την Τσάρλτον ήταν κάτι που τον χαροποίησε πολύ, αλλά και τον ξάφνιασε αρκετά από τη στιγμή που ποτέ δεν περίμενε να του δοθεί μια ευκαιρία σαν και αυτή. «Οι διάφορες αιτήσεις που έκανα για δουλειά όσο ήμουν παίκτης της Χέις & Γίντινγκ δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν είχα βλέψεις να αγωνιστώ σε μεγαλύτερο επίπεδο. Οι μόνες προσδοκίες που είχα να αγωνιστώ σε μία από τις επαγγελματικές κατηγορίες ήταν μέσω κάποιας ανόδου που μπορεί να ερχόταν με την ομάδα όπου αγωνιζόμουν στην Κόνφερενς. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως κάποιος θα έπαιρνε αυτό το ρίσκο με εμένα. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ της Κόνφερενς και των επαγγελματικών κατηγοριών. Από εκεί που στέγνωνα μόνος μου την πλυμμένη φανέλα πηγαίνοντας για προπόνηση, βρέθηκα να παίζω μπροστά σε 26,000 οπαδούς», τονίζει ο Πρίτσαρντ.
Κατά τη διάρκεια της σεζόν που μόλις τελείωσε ο Πρίτσαρντ κατάφερε να πανηγυρίσει με την Τσάρλτον την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Οι 21 εμφανίσεις που πραγματοποίησε πιστοποιούν την σκληρή δουλειά του εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που ακόμη και ο ίδιος δεν το περίμενε. «Με τις αρκετές μεταγραφές ποιότητας και εμπειρίας που έκανε ο σύλλογος περίμενα πως θα είχα πολύ λίγες ευκαιρίες να αγωνιστώ. Σκεφτόμουν πως θα έπρεπε να πάω κάπου ως δανεικός προκειμένου να έχω παιχνίδια στα πόδια μου και να διατηρηθώ σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά ο προπονητής μου, ο Κρις Πάουελ, μου είπε πως δεν ήθελε να με δώσει δανεικό καθώς αποτελούσα μέρος των πλάνων του στην ομάδα. Αυτό αποτέλεσε μια σημαντική ψυχολογική τόνωση για μένα. Η αρχική μου φιλοδοξία στην ομάδα ήταν να κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου και να μην με αντιμετωπίζουν ως τον αναλυτή που απλά στάθηκε τυχερός», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Πρίτσαρντ.
Το ξαφνικό ξεπέταγμά του στην ομάδα της Τσάρλτον δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη ούτε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ζιμπάμπουε, η οποία πρόσφατα τον κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα της χώρας κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα. «Αυτό με κάνει να νοιώθω αρκετά περήφανος. Δεν νομίζω πως οι υπεύθυνοι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Zιμπάμπουε γνώριζαν αρκετά για μένα, συνεπώς η κλήση μου ήταν ένα αναπάντεχο γεγονός όπως και το ότι ο Κρις Πάουελ μου πρότεινε ένα νέο συμβόλαιο την περσινή χρονιά στην Τσάρλτον».


πηγή:othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: