Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Στους «4» η Κορίνθιανς!

Με κεφαλιά του Παουλίνιο στο 88ο λεπτό, η Κορίνθιανς επικράτησε με 1-0 της Βάσκο Ντα Γκάμα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Το πρώτο παιχνίδι των δύο βραζιλιάνικων ομάδων είχε λήξει 0-0 και στο δεύτερο οι δύο προπονητές είχαν αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό ενόψει της διαδικασίας των πέναλτι, αλλά ο Παουλίνιο… εξέφρασε διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα σημείωσε το «χρυσό» γκολ όντας αμαρκάριστος, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Άλλωστε η Βάσκο είχε ελάχιστο περιθώριο αντίδρασης, από τη στιγμή που το 1-0 διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό.
Προγενέστερα αμφότεροι οι σύλλογοι απώλεσαν ευκαιρίες, αλλά η Βάσκο ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Τότε οι Ρομούλο και Έντερ Λουίς τροφοδοτήθηκαν στα πλάγια και δημιούργησαν «απειλές». Πάντως γκολ δεν καταγράφηκε. Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ντιέγκο Σόουζα, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία.
Αργά και σταθερά, η Κορίνθιανς μετέφερε στη συνέχεια το παιχνίδι στην αντίπαλη εστία. Η δική της προσπάθεια δικαιώθηκε, όταν ο Παουλίνιο έστειλε τους «Τιμάο» στα ουράνια.
Πλέον οι θριαμβευτές περιμένουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Είτε ο νικητής της σειράς ανάμεσα σε Ουνιβερσιδάδ και Λιμπερτάδ (το πρώτο ματς έληξε 1-1), είτε η Σάντος, αν ανατρέψει το 1-0 της Βελέζ στο αυριανό της παιχνίδι, θα είναι το τελευταίο εμπόδιο της Κορίνθιανς, πριν από τον τελικό.
Κορίνθιανς: Κάσιο, Τσικάο, Λεάντρο Καστάν, Φάμπιο Σάντος, Αλεσάντρο, Ντανίλο, Άλεξ, Ραλφ, Παουλίνιο, Χόρχε Ενρίκε Ντε Σόουζ (72’ Βίλιαν), Έμερσον (78’ Λίεντσον).
Βάσκο Ντα Γκάμα: Φερνάντο, Φάγκνερ, Ρενάτο Σίλβα, Τιάγκο Φέλτρι (49’ Φελίπε), Ροντόλφο, Ζουνίνιο, Ντιέγκο Σόουζα, Ρομούλο, Νίλτον, Αλεσάντρο, Έντερ Λουίς (70’ Κάρλος Αλμπέρτο).




πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: