Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Τρέχουν» για δάνειο και αδειοδότηση!

Η πληροφορία ότι ακόμη και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα υπογραφούν τα έγγραφα της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στον Θανάση Αθανασιάδη και τον Φερνάντο Πλα πηγάζει από την ΠΑΕ Άρης και συνδυάζεται με την προσπάθεια που άρχισε από χθες για να αλλάξει σε δεύτερο βαθμό η αρνητική εισήγηση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για τον φάκελο αδειοδότησης της ομάδας.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο Ισπανός τραπεζίτης θα συμβληθούν προσωπικά, όπως έχει κατηγορηματικά αναφερθεί στο πλάνο που παρουσίασε ο πρώτος, με σκοπό την εξασφάλιση κεφαλαίων, τα οποία θα καταλήξουν στα ταμεία της ΠΑΕ, ως ταμειακή διευκόλυνση του Θανάση Αθανασιάδη. Με τα χρήματα αυτά ο Άρης θα καταφέρει να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα που «μπλόκαραν» την αδειοδότηση, δηλαδή τις τέσσερις προσφυγές των Φατί, Ντίκο (τις απέσυραν με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν τα χρήματα που συμφώνησαν, η οποία και πρέπει να τηρηθεί), Σανκαρέ και Σηφάκη (με τους δύο τελευταίους θα προκύψει νέα διαπραγμάτευση, με τον Άρη να ευελπιστεί ότι με την ρευστότητα που θα εξασφαλίσει θα πετύχει να την κλείσει θετικά, έστω και αν χρειαστεί να αποδεχθεί τους όρους που θα θέσει η άλλη πλευρά). Με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστεί επομένως ο πρώτος «σκόπελος» για την εξέταση του φακέλου από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί αν διαπιστώσει αν η λειτουργία της ομάδας σε οικονομικό επίπεδο είναι «βιώσιμο». Το «πλάνο βιωσιμότητας» που δεν ενέκρινε το πρωτοβάθμιο όργανο θα συνοδευτεί από το έγγραφο της  δανειακής σύμβασης με τον Φερνάντο Πλα, που θα εξασφαλίσει κεφάλαια απαραίτητα για την λειτουργία της ΠΑΕ, τα οποία θα είναι δυνατό να μετοχοποιηθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο από την επιτροπή να ανοίξει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να αποσβεστούν με αυτό τον τρόπο ζημίες από την χρήση της εταιρίας. Ο Άρης είχε καταφύγει πέρσι σε μια τέτοια απαραίτητη εκ του νόμου διαδικασία και τότε στην κάλυψη της ΑΜΚ ύψους 2,5 εκ. ευρώ είχαν συμμετέχει η Κ.Μ.Α., ο Α.Σ. και η «Άρης Εμπορική». Στελέχη που γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα και την θέση της εταιρίας έκαναν την πρόβλεψη ότι ακόμη και αν χρειαστεί η ΠΑΕ να ανοίξει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτή δεν θα ξεπερνά το 1 με 1,5 εκ. ευρώ.

Φωνάζει «παρών» ο Κόντης

Λίγα 24ωρα μετά την έγκριση του σώματος των μελών της Κ.Μ.Α. στην πρόταση Θανάση Αθανασιάδη για να βγει η ΠΑΕ Άρης από το οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο, ο εμπνευστής της και κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις, ο Γιάννης Κόντης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Novasports FM" έδειξε έτοιμος να βγει μπροστά και να αναλάβει ενεργό ρόλο στην εφαρμογή του πρότζεκτ. Κόντρα σε προγενέστερες δηλώσεις του ότι αποχωρεί από τον Άρη οριστικά και ότι θα αρκεστεί να στηρίξει με τις γνωριμίες του το πλάνο και τον Θανάση Αθανασιάδη, ο εκτελεστικός διευθυντής άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να λάβει θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο, κάτι που είχε ακουστεί από τα χείλη του και στο πρόσφατο παρελθόν: «Στον ΑΡΗ υπάρχει ένα και μοναδικό σχέδιο βιωσιμότητας της ομάδα. Εγώ θα στηρίξω τον πρόεδρο τον κ. Αθανασιάδη όσο μπορώ. Ίσως μπω και στο Δ.Σ. της ομάδας».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: