Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Να τον αποχαιρετίσουν με ένα Κύπελλο»

«Να τον αποχαιρετίσουν με ένα Κύπελλο»
Την αισιοδοξία του πως οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα τα δώσουν όλα στο γήπεδο, προκειμένου να χαρίσουν στον προπονητή τους, Πεπ Γκουαρντιόλα, ένα τελευταίο βραβείο, εξέφρασε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, ενόψει του τελικού του «Κόπα Ντελ Ρέι», όπου οι «μπλαουγκράνα» θα αντιμετωπίσουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

«Πιστεύω πως αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες να κατακτήσουν το κύπελλο, ώστε να τον αποχαιρετίσουν με ένα τρόπαιο. Αυτή η ομάδα είναι συναισθηματικά δεμένη και θεωρώ πως αυτό είναι καλό, γιατί το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι πάντα “κρύο”. Μπορείς να το ζήσεις πολύ έντονα και με πολύ συναίσθημα».

Παίκτες όπως οι Zεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Πέδρο, Ισαάκ Κουένκα και ο Κρίστιαν Τέγιο «ανδρώθηκαν» κάτω από την καθοδήγηση του Γκουαρντιόλα. Ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα αναγνωρίζει την αξία του προπονητή και τονίζει πως η εμπιστοσύνη που έδειξε στους παίκτες του δημιούργησε μία ομάδα, η οποία αποτελεί σπουδαία «κληρονομιά».

«Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Γκουαρντιόλα είναι το γεγονός πως οι παίκτες, ακόμα και οι μικρότεροι, νιώθουν ίσοι μεταξύ τους. Άλλωστε πάντα πίστευε στους νέους ποδοσφαιριστές και τους έδινε την ευκαιρία να βοηθήσουν την ομάδα. Φεύγοντας, αφήνει πίσω του μια σπουδαία “κληρονομιά”», ήταν τα λόγια του Θουμπιθαρέτα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: