Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο Βρύζας και το ...όπλο Γκαρσία

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για την ανανέωση της συνεργασίας του Πάμπλο Γκαρσία με τον ΠΑΟΚ και τη σκληρή δουλειά που καταβάλλει ο Βρύζας.
Ο Βρύζας και το ...όπλο Γκαρσία
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, από κει που είχε πολλούς και σχεδόν δυσεπίλυτους γρίφους στο κεφάλι του, από το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε να ξεδιαλύνει τα πράγματα. Αρχικά γνωστοποιήθηκαν τα καλά μαντάτα της αδειοδότησης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πάμπλο Γκαρσία... έδεσε το γλυκό.
Ο Ουρουγουανός μέσος είχε δεχθεί το 2010 να μειωθούν οι ετήσιες αποδοχές του κατά 35% κι ενώ η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ δε βρισκόταν σε καθεστώς... ΔΝΤ. Και σήμερα έκανε ένα βήμα παρακάτω… Μέσα σε ελάχιστα λεπτά (πέντε στο σύνολο) αποφάσισε, στη συνάντησή του με τους Βρύζα και Κωνσταντινίδη, να επεκτείνει τη συνεργασία του με τον «Δικέφαλο» μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
Ο Γκαρσία αποδέχθηκε μια ακόμη μείωση, μέσα σε δύο χρόνια περίπου. Αυτήν τη φορά το «ψαλίδι» έφθασε μέχρι το 30% (θα παίρνει περίπου 255.000 ευρώ) και ο ουσιαστικός αρχηγός του ΠΑΟΚ έδειξε το... δρόμο και για τους υπόλοιπους. Τόσο για τον κολλητό του, Λίνο, ο οποίος είναι πιο σκληρός διαπραγματευτής όσο και για τους άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας που θα κληθούν άμεσα για να μειώσουν τις ετήσιες αποδοχές τους προκειμένου ο ΠΑΟΚ να είναι βιώσιμος.
Πλέον το επιχείρημα που θα χρησιμοποιεί ο Βρύζας σε όλους είναι συγκεκριμένο και δύσκολο για να μπει στην άκρη από την άλλη πλευρά: «Ο Γκαρσία δέχτηκε μείωση 30% και εσύ δεν το κάνεις;». Και σε αυτήν τη φράση – δίλημμα, η απάντηση είναι αρκετά περίπλοκη, είτε είναι απέναντι ο Μπόλονι, είτε ο Λίνο είτε οποιοσδήποτε άλλος.
Ποιος θα πάρει την ευθύνη να μη δεχτεί μείωση (μικρή ή μεγάλη είναι άλλο θέμα) και μετά να περιμένει στήριξη από τους φιλάθλους της ομάδας στην υπόθεσή του; Μάλλον κανένας διότι απέναντί του θα έχει τους ορκισμένους υποστηρικτές του Γκαρσία και παράλληλα ανθρώπους του μεροκάματου που καθημερινά παλεύουν για τα 600, 700 ή 1.000 ευρώ ενός μηνιαίου μισθού.
Ο Ζήσης Βρύζας βρήκε έναν τρομερό υποστηρικτή στην προσπάθεια που κάνει για εξυγίανση και παράλληλα επιβίωση στον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Γκαρσία να είναι ένας από τους 27-28 ποδοσφαιριστές της ομάδας, όμως με τη συγκεκριμένη κίνησή του (να δεχτεί δύο μεγάλες μειώσεις από το 2010 μέχρι σήμερα) λειτουργεί ως πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, μια και θέτει τους κανόνες σε ένα πεδίο σκληρών διαπραγματεύσεων που ήδη γίνονται και θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στο μέλλον.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: