Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τα χρυσά παιδιά ο Τσίπρας και ο Κοντονής!!

Άνοιξε βήμα το μπάσκετ και όσοι μπορείτε και προλαβαίνετε ακολουθήστε το. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Τα χρυσά παιδιά ο Τσίπρας και ο Κοντονής!

Αλλιώς κιάλια!!! Είναι κι αυτό μια λύση γιατί το μπάσκετ απογειώνεται . Το άθλημα με τις περισσότερες διακρίσεις σε εθνικό αλλά και διασυλλογικό επίπεδο , συνεχίζει να μας ταξιδεύει , να μοιράζει στο διάβα του χαμόγελα και αισιοδοξία!
Δεν είναι λίγο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε να μιλάς για ένα σπορ και να μην μιζεριάζεις. Να μιλάς και να μην γεμίζει η φάτσα σου ρυτίδες από την αγανάκτηση ή την αηδία!
Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε καλοκαίρι των επιτυχιών χωρίς να κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε υπερβολικοί.
Τρία σημαντικά τουρνουά νέων-εφήβων, την εποχή που ξεσαλώνουν τα τζιτζίκια τα δυο στέφονται με απόλυτη επιτυχία το ένα αυτό που διεξήχθη στην Ιταλία μας στράβωσε!
Όλα μέσα στην ζωή είναι. Το πρόσημο καταγράφεται ως θετικό. Γιατί μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η κατάκτηση της 4ης θέσης στον κόσμο στο τουρνουά Κ20!
Το δε χρυσό για την κατηγορία Κ 18 μιλάει από μόνο του. Λάμπει και είναι χρυσός!!!
Οι νέες γενιές καταφτάνουν γεμάτες διακρίσεις να κρατήσουν την σημαία ψηλά. Το ταλέντο υπάρχει η προσωπικότητα σφυρηλατείται στα παιχνίδια χρόνο με τον χρόνο.
Κάποια παιδιά προβάλουν ήδη αυτόφωτα στον ουράνιο μπασκετικό θόλο,κάποια άλλα λιγότερο μπορεί να τρεμοσβήνουν αλλά έχουν την θέληση και την πίστη να παραμείνουν ενεργά.
Να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Να μην βιαστούμε να βαρύνουμε με υποχρεώσεις και προσδοκίες τις πλάτες αυτών των παιδιών.
Να τα στηρίζουμε,κυρίως  να επιμείνουμε στις ικανότητες τους, να τους  δώσουμε την ελευθερία  στα παρκέ που χρειάζονται  για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, να τα βοηθήσουμε πραγματικά και ουσιαστικά από το «σήμερα» να γίνουν το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ.
Αυτός είναι ο ρόλος της Πολιτείας. Φέξε μου και γλύστρισα θα πει κάποιος . Δικαιολογημένα. Αν είχαμε σοβαρό κράτος και σοβαρή Πολιτεία το μπάσκετ θα έπρεπε σ’ αυτή την χώρα να είναι  η βιτρίνα στο πολυκατάστημα του αθλητισμού.
Εις μάτην όμως. Αλλού παίζονται τα μεγάλα συμφέροντα και εκεί έχει στραμένο το προσωπείο του το κράτος. Και αυτά για λαοφιλή αθλήματα τα ακούω βερεσέ.
Μια Πολιτεία που έδειξε πάλι το φτηνό και μονίμως μακιγιαρισμένο της πρόσωπο μετά και κατά την διάρκεια του τουρνουά στο Βόλο!
Όταν όλα κρίθηκαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης συνεχάρη την ομάδα (σικ) και ιδιαιτέρως τον προπονητή Παπαθεωδόρου και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο!!!
Την ίδια ώρα που τα παιδιά είχαν την σεμνότητα , την ωριμότητα πάνω απ’ όλα, να μην  ξεχωρίσουν κανένα , αφιερώνοντας την κατάκτηση στον μεγάλο απόντα τον Αντωνάκη Κόνιαρη που έχασε το τουρνουά λόγω τραυματισμού.
Το μόνο καλό σ’ αυτή την περίπτωση το γεγονός ότι ή νέα γενιά που έρχεται δείχνει πιο ώριμη και πιο σοβαρή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!
Απορώ τόσοι σύμβουλοι γύρω του δεν βρέθηκε ένας να τον…γλυτώσει από την γκάφα! Καταλαβαίνω ότι το ζόρι είναι μεγάλο γιατί η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου και από δίπλα καραδοκούν Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και Στρατούληδες.
Αλλά αν δεν μπορείς να φτιάξεις μια συγχαρητήρια δήλωση , κάνε τουλάχιστον και σ’ αυτή την περίπτωση ένα  δημοψήφισμα και ζήτα από τον κόσμο ποιόν να συγχαρεί.
Ή πήγαινε στο Ροδάκινο Ρεθύμνου , άσε το μπάσκετ ήσυχο και εκεί κάτω από μια σκιά πούλα επαναστατικότητα που αποκλείεται να την χρεωθείς!
Μετά δεν ήρθαν οι μέλισσες όπως συνέγραψε ο μεγάλος Γιάννης Ξανθούλης αλλά ο Κοντονής.
Ώρες γραφείου μπορούν να έρθουν οι αθλητές να τους συγχαρώ!
Θεέ και Κύριε που ζούμε; Μια εβδομάδα απών από την διοργάνωση ακόμα όταν και τα διχτάκια κατάλαβαν ότι πάμε για χρυσό ο υφυπουργός επ’ ουδενί Αθλητισμού αλλά Ποδοσφαίρου απαίτησε να πάνε τα παιδιά για τα συγχαρίκια!
Τι δεν ήθελε να πάει στο Βόλο για να μην συναντηθεί με τον κ. Μπέο;;;
Υφυπουργός είναι , ας δήλωνε παρών στην διοργάνωση και ας κρατούσε ως όφειλε όποια θεσμική…απόσταση έκρινε ο ίδιος. Ποιός θα τον κατηγορούσε και γιατί; Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! Από δικαιολογίες έχουμε πολλές! Από υπεύθυνες στάσεις  πάσχουμε!
Αντίθετα οι μόνιμα κακεντρεχείς και υστερόβουλοι βρήκαν να σχολιάσουν την βράβευση(;;;) του προέδρου της Ομοσπονδίας στο πρόσωπο του Δημάρχου.
Όσοι ήταν παρόντες και όσοι παρακολούθησαν την στιγμή στην τηλεόραση εύκολα κατάλαβαν ότι η… κίνηση του προέδρου να περάσει ένα μετάλλιο που… περίσσευε στο λαιμό του εκλεγμένου (μην το ξεχνάμε…) Δημάρχου  μόνο τιμητική δεν ήταν. Περισσότερο σκωπτική θα την έλεγες. Αν ήθελε επισημότητες και θεσμική βράβευση η Ομοσπονδία θα οργάνωνε μια τελετή. Το γιατί δεν το έκανε δεν απασχόλησε τους επικριτές;
Αλλά  ίδιοι όμως δεν βρήκαν να πουν τίποτα για τον απόντα μουστακαλή υφυπουργό!
Όπως δεν βρήκαν να πουν πάλι τίποτα για τις επιτυχίες του καλοκαιριού όταν ξενυχτούν και ξεροσταλιάζουν πότε θα γίνει μια στραβή να περάσουν από πριονοκορδέλα την Ομοσπονδία.
Ο κόουτς όμως Παπαθεοδώρου ως όφειλε συνεχάρη την ΕΟΚ για την συμβολή της. Άντε ορμήξτε στον κόουτς τώρα…
Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: