Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τίμησαν τον Γουϊλβ Μακ Γκίνεες

Την «ιστορία» του τίμησε ο Άρης στο Μάντσεστερ με την ευκαιρία της παραμονής της ομάδας για τον σημερινό αγώνα με την Σιτι. Συγκεκριμένα η Λέσχη Φίλων Άρη, τίμησε τον πρώην προπονητή της ομάδας Γουϊλβ Γκίνεες

Οι κιτρινόμαυροι θεώρησαν σωστό να συναντήσουν τον 74χρονο Γουϊλβ Μακ Γκίνεες που διατέλεσε προπονητής του Άρη στην τριετία 1971-74 , ερχόμενος τότε κατευθείαν από την τεχνική ηγεσία της Γιουνάϊτεντ . Πρόκειται για τον πρόεδρο του συλλόγου βετεράνων της θρυλικής ομάδας, καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει και ποδοσφαιριστής και προπονητής.

 Μάλιστα ήταν μέλος της ομάδας του 1958 που διαλύθηκε μετά το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου.  Ο Μακ Γκίνεες ήταν τραυματίας και δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή.




Στην συνέχεια διατέλεσε προπονητής από το 1968-70.Στην Ελλάδα ήταν προπονητής  και της Παναχαϊκής το 1974, όταν και την έφερε μεγάλες διακρίσεις

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα του Άρη και το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αθανασιάδης αλλά και ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη Γιάννης Γρανούζης.  Μάλιστα οι άνθρωποι του Άρη του έδωσαν κάρτα μέλους , με τον αριθμό 8301 , τιμής ένεκεν και τον προσκάλεσαν να έρθει κάποια στιγμή στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση έγινε κάτω από έντονη συγκινησιακή φόρτιση με τον άγγλο προπονητή να θυμάται όλους τους παίκτες του Άρη (!) που είχε στην θητεία του στην ομάδα. Μάλιστα είχε μαζί του και ένα βιβλίο με φωτογραφίες , από την παρουσία του στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και τον Άρη.

«Μαθαίνω νέα της ομάδας όποτε έχω την ευκαιρία. Χαίρομαι που πηγαίνει καλά και μακάρι να τα καταφέρει και σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.  

Ο Μακ Γκινέες θα είναι σήμερα στο «Σιτι οφ Μάντσεστερ» αλλά δεν αποκλείεται  να έρθει και κάποια στιγμή στην Θεσσαλονίκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: