Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το πιο «εύκολο» χιαστί!!

Η μοίρα έφερε τη Γαλλία στον δρόμο της ελληνικής ομάδας κι ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη γνώριμη αντίπαλο της Εθνικής μας.
Το πιο «εύκολο» χιαστί!
Καλώς τα ...γαλλάκια λοιπόν! Τα... γαλλάκια που τα έχουμε αγαπήσει με τις μεγάλες ανατροπές από εποχής Βελιγραδίου και τις νίκες μας γενικά και τους βρίσκουμε μπροστά μας με τελευταία στο Μπιντγκός το 2009 που χάσαμε σε ένα που πάντως ήταν σαν να νικήσαμε αφού θέλαμε να χάσουμε και ο Ντε Κολό έστειλε τους ..φρανσουά καπάκι πάνω στην Ισπανία. Η εθνική μας λοιπόν συνεχίζει την προσπάθειά της στο ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με αντίπαλο την Γαλλία στα χιαστί. Στο ευκολότερο χιαστί της σύγχρονης ιστορίας της καθώς για πρώτη φορά δεν είμαστε φαβορί, για πρώτη φορά είμαστε ήδη επιτυχημένοι, για πρώτη φορά στόχος δεν είναι το μετάλλιο και ούτε καν η τετράδα. Και αυτό είναι και το όπλο της εθνικής μας.
Μια εθνική μας που είναι ήδη επιτυχημένη επειδή πήρε το δικό της χιαστί με την Κροατία και επειδή ευνοούμενη από την κληρωτίδα σε ..προκλητικό βαθμό όπως και οι συντοπίτες της στην Λιθουανία, έκανε ..σουλάτσο στον δεύτερο όμιλο που είχε και ..καφενεία και ..ψαράδες και ..κάτι από μπασκετμπολίστες και κάτι από ..παλαιστές! Έτσι λοιπόν η εθνική μας χωρίς κόπο και στο πιο χαλαρό ευρωμπάσκετ της ιστορίας της, έφτασε με περίπατο στους "8" και στα χιαστί της τετράδας όταν οι άλλοι σφάζονταν μεταξύ τους στους πρώτους αλλά και στον 2ο όμιλο του Βίλνιους. Με αποτέλεσμα να μείνει εκτός από την 1η φάση η παραδοσιακή δύναμη Ιταλία, στην συνέχεια η φιναλίστ του περσινού μουντομπάσκετ Τουρκία και μετά η Γερμανία του εκπληκτικού Νοβίτσκι!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: