Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

«Χάνεται» ο Μάνταλος!!

πηγή: theplayer.gr
Το όνομα του Αθηναίου διαιτητή Σταύρου Μάνταλου δεν υπάρχει στη λίστα των ρέφερι της Superleague. Βάσει της περσινής απόδοσής του, όπου στην πρώτη του χρονιά έβγαλε σημαντικά ματς πρωταθλήματος (π.χ. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0, Ηρακλής-ΠΑΟΚ 0-0) και κυπέλλου (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1), αυτό αποτελεί έκπληξη και κανονικά θα έπρεπε να περάσει ένα ήσυχο καλοκαίρι. Ομως πέρασε ένα καλοκαίρι γεμάτο άγχος, επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι σε μια συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία των «στημένων αγώνων», ασκεί κριτική στον Πιλάβιο.

Στις εξηγήσεις που έδωσε στην ΚΕΔ ο Μάνταλος φέρεται να τη χαρακτήρισε «κατασκευασμένη». Ομως από εδώ και πέρα ξεκινά ο… κύκλος του παραλόγου. Από τον Αθηναίο ρέφερι ζητήθηκε να βρει το ακριβές και πλήρες περιεχόμενο της συνομιλίας. Μια συνομιλία που δεν πρέπει να έχει ούτε η ΕΠΟ, καθώς οι παράγοντές της θα πρέπει να τη διάβασαν σε δημοσιεύματα. Είναι αδύνατο, και συνάμα παράνομο, να βρει ο Μάνταλος αυτή τη συνομιλία, αφού δεν του έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη. Αυτές οι συνομιλίες διέρρευσαν στον Τύπο με μορφή… καταιγίδας, οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί μέχρι και από την ΕΠΟ και ο Μάνταλος μίλησε με έναν παράγοντα ομάδας, με την οποία έχει κώλυμα λόγω της καταγωγής του από τη Καβάλα, προκειμένου (όπως είπε και στην ΚΕΔ) να εξυπηρετήσει έναν παράγοντα της UEFA που ήθελε αναμνηστικά.  
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί από το στερέωμα της διαιτησίας και οι πιθανότητες να διασωθεί, έστω και υποβιβαζόμενος στη Football League, είναι ελάχιστες. 

Η ΕΠΟ ρίχνει σε αυτόν το βάρος να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας, όμως όπως αναφέραμε δεν δικαιούται να πάρει ούτε το μέρος της δικογραφίας που τον αφορά. Τελειώνει έναν διαιτητή που βγήκε τρίτος στη συνολική βαθμολογία των παρατηρητών της Superleague. Μπορούσε να τον τιμωρήσει αλλά όχι να τον εξοντώσει, γιατί είναι σίγουρο ότι με τα στοιχεία που δεν υπάρχουν (σ.σ. η συνομιλία κόβεται στο μέρος που μιλάει για τον Πιλάβιο), αυτοί που έλαβαν την απόφαση να «χαθεί» ο Μάνταλος δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Τη στιγμή που απηλλάγησαν διαιτητές εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: