Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

H νύχτα της ντροπής!!

Δεκάδες ονόματα ποδοσφαιριστών θα γίνουν γνωστά το βράδυ της Δευτέρας σε εκπομπή του Channel 4, η οποία θα αποκαλύψει όσους πιάστηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ να έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ή παραισθησιογόνων ουσιών.
H νύχτα της ντροπής!
Τα ονόματα τους δεν ανακοινώθηκαν ποτέ από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρότι οι παίκτες βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Οπως αναφέρεται, ένας από τους ποδοσφαιριστές έκανε μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων, χωρίς να ξέρει η νέα του ομάδα ότι είχε κάνει χρήση κοκαϊνης.
Κανείς από αυτούς δεν βρέθηκε θετικός σε αναβολικές ουσιές που ενδεχομένως θα βοηθούσαν την απόδοση τους στο γήπεδο. Ωστόσο 43 παίκτες βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση κοκαϊνης, ινδικής κάνναβης ή χαπιών έκστασι.
Επίσης η τηλεοπτική εκπομπή του Channel 4 θα αποκαλύψει ότι από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2010 υπήρχαν 240 περιπτώσεις παικτών, τους οποίους οι δειγματολήπτες ουδέποτε εντόπισαν παρότι πήγαν στα προπονητικά κέντρα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται.
Οπως είπε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, περιμένει πρώτα να προβληθεί η εκπομπή και μετά θα προχωρήσει σε επίσημη απάντηση, όμως, αξιωματούχοι της τόνιζαν ότι οι έλεγχοι που έχουν κάνει, είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλο σπορ στη χώρα.
Η πολιτική της FA είναι να μην ανακοινώνει τις περιπτώσεις παικτών που έχουν βρεθεί σε χρήση ουσιών - όπως είναι τα ναρκωτικά - που δεν ανήκουν στη λίστα της WADA, δηλαδή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Ωστόσο πλέον μετά και την αποκάλυψη των ονομάτων, είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί έντονη κριτική για την συγκεκριμένη πολιτική της.
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: