Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το μήνυμα του Σηφάκη!!

Όταν είσαι αρχηγός σε μια ομάδα, έχεις υποχρέωση να προστατεύσεις τους συμπαίκτες σου, εντός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου, αλλά και να τους «συνετίζεις» εκτός γηπέδου. Γράφει ο Παναγιώτης Στεφάνου.
Το μήνυμα του Σηφάκη
Με τις πράξεις και ενίοτε με τα λόγια σου αποδεικνύεις για πιο λόγο φοράς το περιβραχιόνιο και υπ΄ αυτή την έννοια ο Μιχάλης Σηφάκης, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, έπραξε το αυτονόητο.
Εστειλε το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση! Τώρα που είναι ακόμα νωρίς, τώρα που η όλη κατάσταση προλαβαίνει να διορθωθεί. Ο αρχηγός έστρεψε τα βέλη του, πρωτίστως στους νεοεισελθόντες στην ομάδα, αδιαφορώντας για το τι θα του πουν την επομένη στη προπόνηση. Είναι ίσως το τελευταίο που τον ενδιαφέρει, σε μια προσπάθεια να προλάβει το κακό...
Με δηλώσεις του τύπου «πρέπει να καταλάβουνε που έχουνε έρθει» και «αν δεν υπάρχουν, δεν αξίζουν να είναι εδώ», απέδειξε την αγάπη του για τον Αρη, μετά από τέσσερα χρόνια καριέρας με τη φανέλα αυτής της ομάδας και πως είναι αποφασισμένος να βοηθήσει στο βαθμό που μπορεί και στο μέτρο που του αναλογεί, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Κάλλιστα θα μπορούσε να κρυφτεί και ν΄ ανέβει αμίλητος στο λεωφορείο. Δεν το έκανε, δικαιολογώντας τον τίτλο που κατέχει.
Όμως το θέμα δεν είναι μόνο η στάση του Σηφάκη. Το θέμα είναι το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον Αρη, μόλις δύο αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι αντιδράσεις του κόσμου (μέσω των ερτζιανών της πόλης), θυμίζουν έντονα τις βραδιές των στραβοπατημάτων (επί Κούπερ) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τότε που ο Αρης έχανε και πάλι από τα γκολ του Μήτρογλου ο οποίος αγωνίζονταν στον Πανιώνιο, τότε που διαμορφώνονταν το 0-2 από την Ξάνθη κ.ο.κ.
Μόνο που τώρα είναι πολύ νωρίς και ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτα απολύτως. Ο κόσμος δείχνει να τρέχει να προλάβει (μη τυχόν και δει το ίδιο έργο σε επανάληψη) και μαζί με τον κόσμο ο Σηφάκης, αλλά και ο Τσιώλης ο οποίος μετά το ματς με την Επανομή, είχε μιλήσει για κανόνες που πρέπει να τηρούνται, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου!!
Προπονητής και ποδοσφαιριστές οφείλουν να λύσουν τα προβλήματά τους (όποια κι αν είναι αυτά), αλλάζοντας άρδην το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Ισως τα πιθανά ρεπό των επόμενων δύο αγωνιστικών, βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ισως, βέβαια, να παρατείνουν τη μουρμούρα για δύο εβδομάδες ακόμη, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό που προέχει είναι η επιβολή αυστηρών κανόνων και συμπεριφορών. Ενίοτε δε και η τιμωρία τους.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: