Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ξεχάσει το 1-1»

Στον αυριανό τρίτο και πολύ δύσκολο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα έχει το μυαλό του ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ξεχάσει το 1-1»
Προσηλωμένοι στο τρίτο παιχνίδι, χωρίς να σκέφτονται καν την εκπληκτική εμφάνιση του δεύτερου είναι άπαντες στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου του αυριανού (21/04, 20:00 ΣΠΟΡ FM και sport-fm.gr) αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. «Περιμένουμε αλλαγές από την αντίπαλό μας, αλλά έχουμε τις λύσεις για να τις αντιμετωπίσουμε», επεσήμανε.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Είμαστε παραμονή ενός παιχνιδιού μιας σειράς που θα κρίνει ποιος θα πάει στο φάιναλ φορ. Όλοι στην ομάδα έχουν επίγνωση των αγώνων αυτών. Το σκορ είναι 1-1 και όλοι στην ομάδα έχουν προσήλωση στο τρίτο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό να είσαι έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ενόψει του αγώνα αυτού. Είναι ανεξάρτητος ο αγώνας από τους προηγούμενους. Το βλέπουμε ως τελικό και θα κάνουμε το παν για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που θα υπάρχουν στοιχεία τακτικής. Κάποιες μικρές αλλαγές. Περιμένουμε αλλαγές από την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιδράσει μετά το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για έναν τελικό. Περιμένουμε τον κόσμο και με την πίεση του να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε για:
-την διαχείριση συναισθημάτων μετά το 1-1:
«Εμείς το ξεχάσαμε το δεύτερο παιχνίδι και επικεντρωνόμαστε σε αυτό που έρχεται. Μας ενδιαφέρει πως θα μπορέσουμε να είμαστε καλοί, Έχουμε έμπειρους παίκτες και ξέρουν πως να είναι. Μπορεί να μην έχουμε ανάλογη βραδιά με την προηγούμενη, Το ζητούμενο είναι να κάνεις αυτά που πρέπει στην άμυνα. Αυτή είναι που δίνει τα παιχνίδια. Ξέροντας πως οι παίκτες είναι έμπειροι, για μένα είναι εύκολα τα πράγματα».

-την εμπειρία των παικτών:
«Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς πως οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πως πρέπει να είναι για να παίξουν τέτοια σειρά αγώνα. Είναι σημαντικό ότι θα κατευθύνουν και τους υπόλοιπους για να ετοιμαστούν πνευματικά για το επόμενο παιχνίδι».

-τις επιστροφές παικτών:
«Είναι μια στιγμή που επέστρεψαν οι τραυματίες στο πιο κρίσιμο σημείο. Όλες οι απώλειες καλύπτονταν εκ των έσω, αλλά πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε λύσεις και επιλογές».

-τα ριμπάουντ:
«Έξτρα τρόπος για να πάρουμε τα ριμπάουντ δεν υπάρχει. Με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα υπερτερεί σε ύψη πρέπει να κάνουμε μποξ άουτ για να απαγορεύσουμε στους αντιπάλους να πάνε στο ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγάλη μάχη και σε αυτό τον τομέα».

-τα προηγούμενα παιχνίδια:
«Είχαμε πει και τότε ότι στο πρώτο παιχνίδι ενώ ξεκινήσαμε καλά, η επίθεση δεν πήγε καλά και αυτό είχε απόρροια και στην άμυνα. Το ότι δεν πήγαμε καλά επιθετικά μας επηρέασε και στην ψυχολογία μας .Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Η άμυνα πρέπει να είναι πάντα δυνατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: