Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αρχίζουν οι απολογίες!!

Ξετυλίγεται το κουβάρι στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Η έκπληξη για την κλήση του Αγγελόπουλου και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις. Το sport-fm.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αρχίζουν οι απολογίες!
«Παρέλασης» συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή Ανδρεάδη καθώς είχαμε τη συνέχεια των κλήσεων σε απολογία για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες λόγω Πάσχα, η πόρτα του ανακριτή άνοιξε και η κίνηση άρχισε πάλι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Το μενού περιελάμβανε Σαρρή, Δούρο, Αγγελόπουλο, Μπριάκο και Γιάχο, με τον τελευταίο να γίνεται ο 6ος διαιτητής που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Γράφει ο Γρηγόρης Ποζιός

Η πρώτη σημαντική είδηση της ημέρας ήταν η κλήση για να απαγγελθούν κατηγορίες στον τεχνικό διευθυντή του Ατρόμητου κ. Αγγελόπουλου. Εντύπωση βέβαια προκάλεσε ο τρόπος και ο λόγος με τον οποίο κατηγορήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατηγορία η οποία αντιμετωπίζει ο κ. Αγγελόπουλος είναι η δωροδοκία- δωροληψία και αφορά το φετινό παιχνίδι Ολυμπιακός – Ατρόμητος (2-1). Η συγκεκριμένη κατηγορία προκύπτει από ένορκη κατάθεση του Τάκη Φύσσα, στην οποία φέρεται ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού να έχει ενημερωθεί από τον τέως προπονητή του Ατρόμητου Σα Πίντο ότι δέχθηκε παρέμβαση στον καταρτισμό της 11άδας και για αυτό το λόγο έμειναν εκτός οι Ναπολεόνι, Κατσουράνης, Κυβρακίδης και Πίτου Γκαρσία.

Φυσικά, σε όλους γεννήθηκε το ερώτημα γιατί δεν έχει κληθεί ο ίδιος ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου, ώστε, είτε να επιβεβαιώσει, είτε να διαψεύσει τα όσα, ενόρκως, κατέθεσε ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Η έκπληξη του κ. Αγγελόπουλου για την κλήση στον ανακριτή ήταν έντονη καθώς όπως αποχωρούσε μονολόγησε ότι «δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η ομάδα που έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια».

Όπως προκύπτει από την κλήση του κ. Αγγελόπουλου αλλά και κάποιων διαιτητών, στο «κουβάρι» της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» υπάρχουν αρκετοί κατηγορούμενοι για περιστατικά, τα οποία πλαισιώνουν τη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς να την αφορούν άμεσα αλλά έμμεσα.

Η δεύτερη σημαντική είδηση της ημέρας αφορά το τι θα γίνει αύριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αύριο θα ξεκινήσουν οι απολογίες των πρώτων κατηγορούμενων, οι οποίοι είχαν περάσει από το γραφείο του ανακριτή πριν το Πάσχα. Ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες από εδώ και πέρα θα έχουμε παράλληλα και απολογίες αλλά και απαγγελίες κατηγοριών και νέες προθεσμίες για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ίσως τους πιο σημαντικούς της υπόθεσης.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ημέρες, καθώς οι απολογίες αναμένονται να τελειώσουν μέχρι τέλος Μαΐου. Ο κ. Ανδρεάδης, αφού ολοκληρώσει το φάκελο της υπόθεσης, θα τον παραδώσει σε εισαγγελέα, ο οποίος θα κάνει τις προτάσεις προς το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασιστεί εκεί ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τρέχει με πολλαπλάσια ταχύτητα από αυτή του «Koriopolis» το οποίο έχει φτάσει αισίως τα τέσσερα χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: