Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο Ολυμπιακός δε μοιάζει με πρωταθλητή!!

O Αποδυτηριάκιας γράψει τη γνώμη του για τον πρώτο της φετινής χρονιάς.
Υποτιμώ τον Ολυμπιακό αν τον χαρακτηρίσω πρωταθλητή Ελλάδος. Βεβαίως και το πήρε πάλι το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, όμως δεν πρόκειται για καμμία επιτυχία. Αλλοίμονο και να θεωρήσουμε τιμητική διάκριση την πρωτιά, όταν ο Ολυμπιακός έτρεξε μόνος του στον μαραθώνιο. Καμμία άλλη ομάδα, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Παναθηναϊκός, όπως κατέδειξαν, ήταν ικανοί να ανταγωνιστούν τον πρωταθλητή. Να τον αμφισβητήσουν σ΄ όλη τη διαδρομή.
Εγώ διαβάζω και "αλλοιώς" τη βαθμολογία. Δεν βλέπω, δηλαδή, μόνον ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται με διαφορά από τον δεύτερον και τον τρίτο, έφθασε στους 73 βαθμούς σε 31 αγώνες. Βλέπω και το άλλο. Ότι ο Ολυμπιακός σ΄ αυτό το υποβαθμισμένο πρωτάθλημα έχασε 20 βαθμούς. Κι όχι μόνον αυτό. Βλέπω, δηλαδή είδα ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων ο Ολυμπιακός δεν ήταν πρωταθλητής. Δεν έπαιξε σαν πρωταθλητής.
Δεν το συζητώ ότι ο Ολυμπιακός δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα. Ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Άλλο συζητάμε. Ότι δεν είναι ...καλή ομάδα. Είναι μια ομάδα του ...ελληνικού πρωταθλήματος. Που σε πολλά παιχνίδια δε διέφερε από τις άλλες ομάδες.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ έβγαλε κόκκινη καρτα στον Μιχάλη Σηφάκη, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Το λέω και το υπογράφω. Δεν έπρεπε να αποβληθεί ο Σηφάκης από τον διαιτητή. Δεν αποφασίζεις έτσι στην ψύχρα να συνεχίσει η μικρή ομάδα στην έδρα του πρωταθλητή χωρίς τον τερματοφύλακά της. Γιατί, λοιπόν, έδειξε την κόκκινη το κοράκι, γιατί έκανε αυτή την παράβαση για την... «παράβαση» του Σηφάκη; Εδώ σε θέλω.
Δεν δέχομαι ότι το κοράκι φοβήθηκε το ματς. Μην και δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός. Μη ανακηρυχθεί πρωταθλητής με ήττα στο Καραϊσκάκη. Επειδή μέχρι την κόκκινη στον διεθνή Σηφάκη ο Λεβαδειακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα. Και απειλούσε τον Ολυμπιακό.
Λοιπόν. Με άριστα το 100 ο διαιτητής παίρνει 5 στον τομέα της ψυχολογίας, σύμφωνα με την ΦΙΦΑ. Δεν είναι κανένας καλός διαιτητής αν δεν είναι καλός ψυχολόγος. Ο δε διαιτητής ΥΠΗΡΕΤΕΙ το παιχνίδι, δεν το καταστρέφει.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, για να έρθουμε και στο τι λένε τα κιτάπια, απαγορεύεται να «παίξει» με τα χέρια τη μπάλλα ο τερματοφύλακας έξω από την περιοχή του. Ένα μόλις μέτρο έξω από την γραμμή ο Σηφάκης απέκρουσε, αλλά η μπάλλα βρήκε το χέρι του, που δεν ήταν ούτε σε ανάταση, ούτε σε έκταση, ούτε έδιωξε τη μπάλλα με το χέρι.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: