Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ποια Πρεμιερ Λιγκ; Η Τσάμπιονσιπ!!

Δέκα αγωνιστικές απομένουν και μόλις ένας βαθμός χωρίζει τις πρώτες πέντε ομάδες της βαθμολογίας επιβεβαιώνοντας τη φήμη ότι η Τσάμπιονσιπ έχει την πιο συναρπαστική μάχη ανόδου στην Ευρώπη.
Σε ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα έχουν μεταξύ τους απόσταση ενός βαθμού και σε μια αγωνιστική που έρχονται αντιμέτωπα δυο ζευγάρια από την πρώτη επτάδα λογικό είναι το ενδιαφέρον να κορυφώνεται. Αν μάλιστα σε αυτό το …κοκτέιλ προσθέσουμε και τα 150 εκατομμύρια λίρες που περιμένουν τις ομάδες που θα πάρουν τα τρία εισιτήρια της ανόδου συν το μερίδιο που θα λάβουν από την - ύψους πέντε δις λιρών- νέα τηλεοπτική συμφωνία , τότε τα πράγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Αυτή την στιγμή, η Μπόρνμουθ, η Ντέρμπι, η Γουοτφορντ, και η Μίντλεσμπρο έχουν 66 βαθμούς με την Νόριτς που συμπληρώνει την πεντάδα να έχει 65, ενώ Μπρένφορντ και Ιπσουιτς ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με 62 και 61 βαθμούς αντίστοιχα. Και αυτή την αγωνιστική η Μίντλεσμπρο φιλοξενεί την Ιπσουιτς, ενώ η Νόριτς υποδέχεται την Ντέρμπι.
Με αυτόν τον συνωστισμό στην πρώτη πεντάδα είναι χρήσιμο να δούμε πως αξιολογούνται μέχρι στιγμής οι σύλλογοι που διεκδικούν την άνοδο.
Μπόρνμουθ 66 β διαφορά τερμάτων +35
Η Μπόρνμουθ είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ (74) στο ενεργητικό της στην Τσάμπιονσιπ. Έχοντας στον πάγκο της τον 37χρονο Εντι Χάου, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις της League 2 στην διεκδίκηση της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, θεωρείται πως οι παίκτες της θα καταφέρουν να αντέξουν την πίεση.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Μπόρνμουθ έχει τον μικρότερο μέσο όρο εισιτηρίων σε όλη την κατηγορία, καθώς ξεπερνούν για λίγο το φράγμα των 10.000.
Ντέρμπι 66 β διαφορά τερμάτων +29
Στα χαρτιά θεωρείται η καλύτερη ομάδα που μετέχει στη μάχη της ανόδου, ωστόσο όσο και αν μπορεί να θεωρείται ανάμεσα στις σίγουρες που θα πάρουν το εισιτήριο, άλλο τόσο κάποιοι πιστεύουν πως μπορεί να καταρρεύσει.
Η ομάδα του Στιβ ΜακΚλάρεν, η οποία την περασμένη σεζόν είχε ηττηθεί στον τελικό των πλει-οφ από την ΚΠΡ, έχει ενισχυθεί από δανεικούς όπως ο Ντάρεν Μπεντ, ο Γιεσε Λινγκαρντ και ο Τόμας Ινς, όμως φαίνεται πως η αυτοπεποίθηση δεν είναι το δυνατό της σημείο.
Γουοτφορντ 66 β διαφορά τερμάτων +28
Μπορεί από τον πάγκο της τη φετινή σεζόν να έχουν περάσει ήδη τέσσερις προπονητές, ωστόσο η ομάδα έχει καταφέρει να μείνει προσηλωμένη στον στόχο.
Η ομάδα που της αρέσει να παίζει κυρίως με αντεπιθέσεις έχει ως επιθετικό δίδυμο, τον Τροι Ντινει και τον Οντιον Ιγκαλο, ο οποίος είναι δανεικός από την Ουντινέζε και οι δυο τους έχουν πετύχει τα 33 από τα 72 γκολ της Γουοτφορντ.
Μίντλεσμπρο 66 β διαφορά τερμάτων +28
Η Μίντλεσμπρο είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην κατηγορία, καθώς σε 36 ματς μετρά 26 γκολ παθητικό, όμως τον τελευταίο μήνα φαίνεται τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν. Στα τελευταία έξι ματς, η Μπόρο έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς από τους πιθανούς 18.
Στον πάγκο της κάθεται ο άλλοτε αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Αιτόρ Καράνκα, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Μουρίνιο στη «βασίλισσα». Μάλιστα λέγεται πως χάρη στη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους παραχωρήθηκε ως δανεικός από την Τσέλσι ο 21χρονος Πάτρικ Μπαμφορντ, ο οποίος έχει σκοράρει 11 γκολ σε 29 αγώνες πρωταθλήματος.
Νόριτς 65 β διαφορά τερμάτων +31
Το ρίσκο που πήρε η ομάδα φέρνοντας τον Γενάρη τον 33χρονο Αλεξ Νιλ για τη θέση του προπονητή, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Ο Σκωτσέζος πρώην μέσος της Χάμιλτον, ο οποίος οδήγησε ως παίκτης-προπονητής την ομάδα στην σκωτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ πέρυσι και είναι ο δεύτερος νεότερος σε όλες τις κατηγορίες, έχει δει την ομάδα να χάνει μόλις ένα ματς στα τελευταία εννέα.
Αρκετοί υποστηρίζουν πως όταν η κατάσταση δυσκολέψει η Νόριτς θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί και να συνεχίσει.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: