Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ματς-παγίδα για πολλούς λόγους...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί μέσα από το blog του γιατί το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη είναι παγίδα για τον Παναθηναϊκό.
Aδειο και αχανές γήπεδο, από την μία , αντίπαλος μία ομάδα, που στον πρώτο γύρο είχε δεχθεί πέντε γκολ στην Λεωφόρο, δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό και από την άλλη ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από επτά συνεχόμενες νίκες εκ των οποίων οι δύο τελευταίες κόντρα σε Ολυμπιακό(2-1) και ΠΑΟΚ(4-3).Ολο το σκηνικό παραπέμπει σε παιχνίδι-παγίδα για τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ, ότι το ματς με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο θα είναι δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον Παναθηναϊκό, αν οι παίκτες και ο Αναστασίου δεν αντιμετωπίσουν αυτό το παιχνίδι , με την νοοτροπία, που αντιμετώπισαν τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι στην Λεωφόρο.
Το λέω αυτό, διότι δεν θέλει και πολύ να ξεγελαστείς σαν παίκτης του Παναθηναϊκού, όταν μετά τα δύο ντέρμπι, αντιμετωπίζεις μία ομάδα μικρότερης δυναμικότητας , με την οποία έχεις κάνει την πιο άνετη νίκη σου στην Λεωφόρο στον πρώτο γύρο και σε μία έδρα, που δεν θα έχει κόσμο....
Και η δουλειά του Γιάννη Αναστασίου είναι να εξηγήσει στους παίκτες του, ότι στο Παγκρήτιο θα αντιμετωπίσουν έναν άλλον Εργοτέλη , από αυτόν, που αντιμετώπισαν στην Λεωφόρο στον πρώτο γύρο. Κατ'αρχάς αν δει κανείς τα αποτελέσματα του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο έχει να χάσει από τις 14 Δεκεμβρίου . Δηλαδή στο Παγκρήτιο η τελευταία ήττα ήταν από την Ξάνθη πριν από τρεις μήνες! Καθόλου τυχαίο. Είναι δείγμα της βελτίωσης της ομάδας της Κρήτης, που αποτυπώνεται και στην βαθμολογία, αφού από εκεί, που ήταν «τελειωμένος» στην μάχη του υποβιβασμού , τώρα πλέον είναι μόλις δύο βαθμούς μακριά από την σωτηρία. Η τελευταία εντός έδρας ήττα ήταν από τον Ατρόμητο , αλλά σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του ΟΦΗ, λόγω των προβλημάτων με την οροφή στο Παγκρήτιο. Στην έδρα, όπου αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια ο Εργοτέλης πλέον παίρνει βαθμούς και αυτό είναι ένα καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό.
Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στο παιχνίδι αυτό δύο παίκτες, που είναι βαρόμετρο , για την άμυνα , την μεσαία γραμμή και την λειτουργία της ομάδας. Ο Σίλντεφελντ στην άμυνα δίνει σιγουριά και τα τρεξίματα και το πρέσινγκ του Ζέκα δεν μπορεί να τα κάνει άλλος παίκτης της μεσαίας γραμμής. Είναι δύο παίκτες , από αυτούς που εμψυχώνουν και τους υπόλοιπους αν κάτι πάει στραβά μέσα στο παιχνίδι με στόχο την ανατροπή.
Είναι κρίμα μία προσπάθεια, που κάνει ο Παναθηναϊκός σε όλο τον δεύτερο γύρο με μία ισοπαλία και οκτώ νίκες να πάει στράφι, από έλλειψη συγκέντρωσης στο συγκεκριμένο ματς. Οι «πράσινοι» πρέπει να είναι αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες, που θα κάνουν απέναντι στην κακή άμυνα του Εργοτέλη, αλλά από την άλλη πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στις  επικίνδυνες αντεπιθέσεις της ομάδας της Κρήτης με τους γρήγορους παίκτες, για να πάρουν το τρίποντο.
Να θυμίσω, ότι την περσινή σεζόν στο ίδιο γήπεδο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύ δύσκολα 2-0 με γκολ, που πέτυχαν στο 83 ο Φιγκερόα και στις καθυστερήσεις ο Κουτρουμπής, που είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, ενώ ο Εργοτέλης είχε χάσει ευκαιρίες να προηγηθεί

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: