Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Κάθαρισε»... μπαμ-μπαμ η Πάλας!! (video)

Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε της ΚΠΡ με σκορ 3-1 σε ένα ακόμη λονδρέζικο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνοντας όλα τα τέρματά της στο πρώτο ημίχρονο και τα δύο από αυτά σε διαδοχικά λεπτά. Μείωσε με γκολάρα ο Ματ Φίλιπς.
Έτσι το σύνολο του Άλαν Πάρντιου επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Σαουθάμπτον και έφτασε τους 33 βαθμούς (12η θέση). Αντιθέτως η ΚΠΡ παρέμεινε στους 22 και στην πρώτη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ, και εφόσον η Άστον Βίλα κάνει το διπλό στην Σάντερλαντ θα δει την διαφορά από την ζώνη ασφαλείας να μεγαλώνει στους έξι βαθμούς.
Το ματς:
Μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, για να ακολουθήσουν κάποιες προσπάθειες από την πλευρά των γηπεδούχων για να γίνει το 1-0.
Τελικά αυτό συνέβη στο 21’, με τον Γουίλφριντ Ζαχά να ακολουθεί την ωραία κίνηση της ομάδας του και με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι (με το οποίο συγκρούστηκε) να ανοίγει το σκορ. Οι «αετοί» απέκτησαν άνεση στο χορτάρι και παρέμειναν ψηλά κάνοντας διαρκώς αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Γκριν.
Στο 41’ η πίεση ανταμείφθηκε με τον Τζέιμς ΜακΆρθουρ να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του παίρνοντας κοντινό «ριμπάουντ» σε απόκρουση του τερματοφύλακα της ΚΠΡ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζόελ Γουόρντ σημείωσε το πρώτο τέρμα του με την φανέλα του συλλόγου, δοκιμάζοντας σουτ από τα όρια της περιοχής, το οποίο κόντραρε και κατέληξε εντός της εστίας για το 3-0.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο παραγωγικό με το πρώτο, καθώς η Κρίσταλ Πάλας αρκέστηκε στο προβάδισμά της και δεν κυνήγησε με αξιώσεις κάποιο ακόμη τέρμα, ενώ από την δική της μεριά η ΚΠΡ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Σπερόνι στο 72’ με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Τσάρλι Όστιν, να στέλνει πάνω του την μπάλα με το κεφάλι.
Στο 83’ ο Ματ Φίλιπις διαμόρφωσε το τελικό 3-1 βάζοντας υποψηφιότητα για το γκολ της αγωνιστικής, αλλά και του μήνα, νικώντας τον Σπερόνι με σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της σέντρας! Ο σκόρερ των Ρέιντζερς δοκίμασε και στο 88’ την τύχη του, αλλά αυτή τη φορά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.











Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Ντελάνεϊ, Νταν, Κέλι, ΜακΆρτερ, Λέντλεϊ, Πάντσεον (56' Γκέιλ), Ζαχά (57' Μαριάπα), Μπολάσι, Μάρεϊ (80' Σανογκό)
ΚΠΡ: Γκριν, Φέρλονγκ (46' Χιλ), Κόκερ, Ονουόχα, Γιάνγκ, Ράιτ – Φίλιπς, Σάντρο (84' Κράνιτσαρ), Χένρι, Φίλιπς (85' Γκρέκο-Κοξ), Όστιν, Τααράμπτ

*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: