Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Φέρτε του τον επόμενο!!

Δεν μένει από «καύσιμα»! Μετά τα δύο νικηφόρα «κολλητά» ντέρμπι, το… τρένο (όγδοη σερί νίκη) του Παναθηναϊκού επικράτησε εύκολα 2-0 του Εργοτέλη και συνεχίζει μέχρι τελικής πτώσης για το πρωτάθλημα.

Φέρτε του τον επόμενο!
Εδώ έριξε στο καναβάτσο Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στο Παγκρήτιο θα κολλούσε;

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε εκ νέου πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ελλάδας, επικρατώντας δια περιπάτου του Εργοτέλη (παραμένει στην τετράδα υποβιβασμού) με σκορ 2-0 και σημειώνοντας την όγδοη σερί νίκη του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Μπεργκ (31’) με το 11ο φετινό του τέρμα και ο Ατζαγκούν (40’) υπέγραψαν το διπλό του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος, χαλαρά και… ήρεμα βγήκε το δεύτερο. Οι πράσινοι έστω και προσωρινά ανέβηκαν στην κορυφή με 61 βαθμούς (εκκρεμεί βέβαια η έφεση για το -3), όντας στο +3 απ 'τους ερυθρόλευκους που έχουν και δύο ματς λιγότερα.

Το ματς:

Δεν είναι κάποιο μυστικό, ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα, είναι ποιοτικότερη, είναι αυτός που σε παιχνίδι με τον Εργοτέλη, θα κάνει… παιχνίδι. Όσο «μαγκωμένοι» και να ‘ταν στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Αναστασίου, η υπεροχή τους στον αγωνιστικό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής (με τους Κρητικούς από νωρίς να ‘χουν κλειστεί πίσω). Και σιγά-σιγά, αφού οι πράσινοι «ξέτριψαν», ήρθαν και οι πρώτες φάσεις. Όμως σε δύο περιπτώσεις ο Κλωναρίδης δεν έκανε καλό κοντρόλ ή -κυρίως- καλό τελείωμα (μετά από φοβερή κίνηση του Πέτριτς), ενώ και το ωραίο εν κινήσει γυριστό του Μπεργκ δεν βρήκε για λίγο στόχο!

inner

Υπάρχει το κλισέ που μιλάει για «νόμο του ποδοσφαίρου», πως θα τιμωρηθείς όταν χάνεις ευκαιρίες. Υπάρχει όμως και η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Και στο Παγκρήτιο επιβεβαιώθηκε το δεύτερο, με το… μονότερμα του τριφυλλιού να αποδίδει καρπούς. Στο 30’, λοιπόν, βγήκε η κάθετη για τον Μπεργκ (δεν μπόρεσε να κόψει ο Ρέντζας) και ο «τρελοΣουηδός» με όμορφο τελείωμα έλυσε το γόρδιο δεσμό, «ματώνοντας» για 11η φορά εστία αντιπάλου στο φετινό πρωτάθλημα. Η ανωτερότητα, όμως, των πράσινων… έπρεπε να «επικυρωθεί» και δεύτερη φορά. Όπως κι έγινε λίγο πριν την εκπνοή, όταν ο Ατζαγκούν έβαλε… τρελά φάλτσα στην «βολίδα» του, ο Καβουσάκης ήταν κρύος (μόλις είχε μπει στον αγώνα) και το 2-0 έδειχνε -και βάσει εικόνας- να σφραγίζει το διπλό.

inner

Όσο δυναμικά τέλειωσε το πρώτο μέρος, άλλο τόσο ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός. Που χωρίς πολλά-πολλά απείλησε δις με τα μονοκόμματα σουτ των Δώνη και Πέτριτς να μην βρίσκουν… πλεκτό. Ανέκαθεν απ’ τους παίκτες περιμένεις να παίζουν στο… όριο. Κακά τα ψέματα, όμως, με τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους συλλόγους, με το σαφέστατο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι πράσινοι, ήταν λογική μια μίνι «χαλάρωση». Μια χαλάρωση που έδωσε δικαιώματα για περίπου 10 λεπτά στον Εργοτέλη να πιέσει, να ψάξει… κάτι, να βγει απ’ το… καβούκι του. Όχι βέβαια πως ο Στιλ ένιωσε κάποια ιδιαίτερη απειλή…

inner

Ο Αναστασίου προς στιγμήν έβαλε τις φωνές απ’ τον πάγκο, ζήτησε να ξαναπάρουν τα πάνω τους οι παίκτες του, αλλά καλώς ή κακώς το ματς είχε… σβήσει. Είχε τελειώσει. Και οι 22 ποδοσφαιριστές στο Παγκρήτιο περίμεναν καρτερικά το σφύριγμα του διαιτητή, αφού μάλλον με αγγαρεία έμοιαζε το τελευταίο τέταρτο. Το σκορ δεν άλλαξε για τον Παναθηναϊκό που έφτασε άνετα και εύκολα στο 2-0 επί του Εργοτέλη, με τον Νίνη να χάνει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ -λίγη ώρα αφότου μπήκε στο ματς.


Εργοτέλης: Σαράνοφ (36’ λτ Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (66’ Ολαϊτάν), Σολάρι (57’ Τζιλάς)

Στον πάγκο των Κρητικών:Λυκογιάννης, Φιντέλεφ, Μποέ, Χαντί

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (86’ Νίνης), Λαγός (79’ Μέντες), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55’ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς

Στον πάγκο των πράσινων: Κοτσόλης, Χουχούμης, Καρέλης, Μπούρμπος *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: