Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αρχισαν τα ζόρια για πράσινα και κόκκινα αγόρια!!

Η χειρότερη ελληνική βραδιά στην φετινή Ευρωλίγκα… Ναι, έχετε δίκιο. Παρασκευή και 13, τι άλλο να περιμένεις. Μόνο που όλα τα ανάποδα ήρθαν μόνο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για τους αντιπάλους ήταν μια χαρά τα πράγματα. Ολη η ατυχία ήρθε στα μέρη μας.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Πολύ κακά τα δύο αποτελέσματα, πολύ περισσότερο κατά τη γνώμη μου για τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός το είχε πάρει απόφαση ότι θα παλέψει με μειονέκτημα έδρας για το φάιναλ φορ, τώρα αν έρθει τρίτος ή τέταρτος δεν έχει μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός όμως έχασε πολλά περισσότερα στο ΣΕΦ. Για την ακρίβεια δεν τα έχασε ακόμα, αλλά αν είχε κερδίσει τη Φενέρ θα είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας… Τώρα για να τα καταφέρει χρειάζεται υπέρβαση.
Αρχισαν τα ζόρια λοιπόν για πράσινα και κόκκινα αγόρια, που έχασαν έδαφος. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του, ο Νίκος Παππάς δεν μπόρεσε να τα βάλει με όλη τη Ζαλγκίρις. Ηταν ασταμάτητος, αλλά και μόνος του. Η άμυνα δεν λειτούργησε, στην επίθεση δεν υπήρχαν πολλές λύσεις. Θεωρητικά οι Λιθουανοί ξαναμπήκαν στο παιχνίδι της πρόκρισης, μαθηματικά ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει και εκτός πλέι οφ. Ομως θα είναι αυτοκτονία κάτι τέτοιο, δεν νομίζω ότι μπορεί να χάσουν οι πράσινοι από την Αλμπα στο ΟΑΚΑ. Αρα όσο κι αν στη βαθμολογία η κατάσταση μοιάζει επικίνδυνη, στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Βέβαια η τέταρτη θέση είναι απ” ό,τι φαίνεται η πιθανότερη, άρα θα ξαναδούμε πιθανότατα τον Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ.
Ο Ομπράντοβιτς πέρασε βέβαια από το ΣΕΦ και είναι φαβορί για την πρωτιά. Η Φενερμπαχτσέ ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, έπαιξε αμυνάρα, πήρε τα ριμπάουντ, είχε ενέργεια, έβαλε και μεγάλα τρίποντα με Γκάουντλοκ και Μπιέλιτσα. Ο Ολυμπιακός λύγισε από τα πολλά προβλήματα και το πιο κακό νέο είναι ότι εκτός από το ματς έχασε και τον Σπανούλη. Δίχως τον αρχηγό τους οι ερυθρόλευκοι χάνουν τεράστιο μέρος της δύναμής τους και πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί σε αυτό το διάστημα που θα λείψει ο Σπανούλης, μπορεί να χαθεί πολύτιμο έδαφος.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: