Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«Τη δουλειά μας…»

Ικανοποίηση μεν στον Ολυμπιακό για τις ήττες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, αλλά προέχει η βελτίωση της ομάδας, όπως τονίζουν. Ποιοι «παίζουν» για τη θέση του στόπερ, αναβάλλει το «αντίο» ο Αμπιντάλ.

«Τη δουλειά μας…»
Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι στον Ολυμπιακό δεν χάρηκαν βλέποντας χθες τον ΠΑΟΚ αρχικά και τον Παναθηναϊκό λίγο αργότερα να γνωρίζουν ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη αντίστοιχα. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν πανηγυρίζουν για τις ήττες των ανταγωνιστών τους, παρά μόνο για τις δικές τους νίκες. Και αντιλαμβάνονται πως για να πανηγυρίσουν και στο τέλος της χρονιάς, θα πρέπει να συνεχίσουν νικηφόρα, αλλά και να ανεβάσουν τα επίπεδα απόδοσής τους που δεν είναι και στο υψηλότερο σημείο τον τελευταίο μήνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να φτάσουν στο 3/3 το Σάββατο απέναντι στην Καλλονή περιμένοντας στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά για να κλείσουν το 2014 στην κορυφή. Στην προσπάθειά τους αυτή θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Μιλιβόγεβιτς και Μποτία, αλλά πιθανότατα και των Αυλωνίτη και Σαλίνο (ενοχλήσεις σε κοιλιακούς/προσαγωγούς και δικέφαλο αντίστοιχα). Μάλιστα δεδομένης της λειψανδρίας στα μετόπισθεν, όλα δείχνουν πως ο Ερίκ Αμπιντάλ θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και λογικά θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της Μυτιλήνης, έστω κι αν σήμερα το μεσημέρι (13:00) θα ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του σε συνέντευξη Τύπου!

Φουλ για στόπερ

Με τον Αμπιντάλ να αποχαιρετά και τον Μποτία να μένει εκτός μέχρι το Φεβρουάριο, η απόκτηση στόπερ αποτελεί αναγκαιότητα για τον Ολυμπιακό. Ο Μπρούνο Άλβες παραμένει μεν στις κορυφαίες θέσεις της λίστας για τον εκλεκτό, ωστόσο έχει συμβόλαιο και μάλιστα υψηλό, ενώ είναι αμφίβολο αν και με τι αντίτιμο θα τον δώσει η Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν μια σειρά από άλλες περιπτώσεις αμυντικών, με κοινό χαρακτηριστικό την εμπειρία. Άλλωστε δεν είναι καιρός για… πειράματα και στόχος είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα βοηθήσει άμεσα. Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι ο 34χρονος Ουρουγουανός Ντιέγκο Λουγκάνο, που είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι κι έχει περάσει από «Φενέρ», Παρί, Γουέστ Μπρομ και Μάλαγα. Επίσης στη λίστα είναι ο Ντανιέλ «Κάτα» Ντίας, 35χρονος Αργεντινός που ανήκει στην Μπόκα Τζούνιορς και είχε συνεργαστεί με τον Μίτσελ στη Χετάφε και έχει περάσει επίσης από την Ατλέτικο. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος Ουέλινγκτον της Μάλαγα, ο 34χρονος Γάλλος Σεμπαστιάν Σκιλασί της Μπαστιά και ο συνομήλικός του Αργεντινός Νικολάς Μπουρντίσο της Τζένοα.

Στα υπόψη υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις, ενώ οι προτάσεις από μάνατζερ πέφτουν βροχή. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει το θέμα στην τελική του ευθεία, καθώς ο Μίτσελ έχει ζητήσει επιτακτικά στόπερ πριν το τέλος του 2014 και όλα δείχνουν πως η επιθυμία του θα γίνει πράξη. Ασφαλώς στον Ολυμπιακό «τσεκάρουν» και παίκτες για τη θέση του εξτρέμ ή του περιφερειακού επιθετικού, καθώς Ντουρμάζ, Ντοσεβί και Γκαζαριάν δεν έχουν ικανοποιήσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: