Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αταμάν: «Ιστορικό… θαύμα»

Ως… θαύμα χαρακτήρισε ο Εργκίν Αταμάν τη νίκη της Γαλατασαράι επί του Ολυμπιακού, με τον Τούρκο προπονητή να… προαναγγέλλει άλλες δύο μεταγραφές για το TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Αταμάν: «Ιστορικό… θαύμα»
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Γαλατασαράι επί του Ολυμπιακού, με τον Τούρκο προπονητή να μην έχει… πιστέψει ακόμα το θαύμα που έκανε η ομάδα του με την πρόκριση στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ιστορικό… θαύμα αυτό το αποτέλεσμα για εμάς, με αυτό το ρόστερ. Έτσι, πιστεύω πως το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε μία ομάδα για το TOP 16. Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία και να προκριθούμε στα playoffs. Συγχαρητήρια σε όλους μου τους παίκτες, καθώς έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια απόψε, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πιστεύω πως οι οπαδοί μας θα στηρίξουν το σύλλογο, ενώ πιστεύω πως θα αποκτηθούν άλλοι δύο παίκτες για την επόμενη φάση. Είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε κόντρα στον οποιονδήποτε.

Για να πάρουμε τη νίκη κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, ήμασταν αναγκασμένοι να παίξουμε διαφορετικά. Προετοιμαζόμασταν γι’ αυτό από χθες το απόγευμα. Δοκιμάσαμε διαφορετικές αμυντικές προσεγγίσεις κατά τη διάρκεια του ματς. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ζώνη 1-2-2 και παίξαμε τη ζώνη 2-3 με αλλαγή στο “maν- to-man” μετά την πρώτη πάσα. Πάντα κλείναμε τον Σπανούλη με τους σέντερ μας. Τους μπερδέψαμε κάνοντας κανονικές αλλαγές μαρκαρισμάτων. Όλοι περίμεναν ο Πατ (σ.σ. Γιανγκ) και ο Κερέμ (σ.σ. Γκονλούμ) να παίξουν από 25 λεπτά ο καθένας, αλλά τους μπερδέψαμε χρησιμοποιώντας τον Μίτσοβ στο “4”. Ο Αρόγιο έκανε ένα μεγάλο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όλοι έπαιξαν καλά, προσφέροντας αρκετά. Συγχαίρω όλους μου τους παίκτες
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: