Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Από τα... καφάσια του 1993, στο "κουράστηκα να βάζω μόνο εγώ λεφτά" του 2010

http://www.contra.gr/images/m/KOKKALHSMESA21-05_m.jpg "Θυμάσαι Γιώργο, τι βρήκαμε το '93; Χρέη και κάτι καφάσια" . Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του στο ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Σωκράτης Κόκκαλης απευθυνόμενος στον επί σειρά ετών συνεργάτη του Γιώργο Λούβαρη. εκίνησε όπως κάνει ένας άνθρωπος που μπαίνει σε διαδικασία απολογισμού. Η σκέψη του Σωκράτη Κόκκαλη έγινε... ταξιδιάρικη. Πικρό χαμόγελο σχηματίσθηκε στο πρόσωπο του προέδρου του Ολυμπιακού όταν άρχισε να θυμάται καταστάσεις που έζησε το 1993, όταν ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ. Με... βοηθό τον Γιώργο Λούβαρη.

"Θυμάσαι Γιώργο, τι είχαμε βρει το '93; Χρέη, ούτε γραφεία. Κάτι καφάσια με κάτι βιβλία θυμάμαι", ήταν το πρώτο κουβάρι των αναμνήσεων, πριν αρχίζει να σκοτεινιάζει ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας.

"Κάναμε τόσα για τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να ακούμε... το πώς καταντήσαμε τον Ολυμπιακό”, είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, την Πέμπτη το μεσημέρι. Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων άρχισε να... "φορτώνει" και τα επόμενα λόγια του ήταν αποκαλυπτικά των προθέσεων του.

"Κουράστηκα να βάζω μόνο εγώ χρήματα! Δεν θέλω να βάλω άλλα. Όποιος θέλει να πάρει την ομάδα, ας έρθει. Και εσείς (σ.σ απευθυνόμενος στα άλλα μέλη του Δ.Σ) αν ξέρετε κάποιον, μπορείτε να ενεργήσετε. Στον Παναθηναϊκό, εκτός από τους τρεις, τέσσερις που είναι γνωστοί, υπάρχουν και πέντε ακόμα που βάζουν από 1.5 εκ. ευρώ".

Ο Κόκκαλης δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει αν σε αυτή την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν υπάρξει ανταπόκριση. Αν και δεν είπε την φράση: "Φεύγω", υπάρχουν κάποιες ατάκες του με κορυφαία: "ότι δεν έχω πρόβλημα να μείνω και απλός φίλαθλος", που δείχνουν ότι επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, να βάλει τελεία στην ενασχόληση του με την πειραϊκή ομάδα.

Είναι ένα θέμα τι θα γίνει αν δεν βρεθεί λύση. Ο Κόκκαλης άφησε να εννοηθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση το μπάτζετ θα είναι εναρμονισμένο με τα έσοδα. "Αν έχουμε 10, 20 εκ. ευρώ έσοδα τόσα θα είναι και τα έξοδα". Πώς μεταφράζεται αυτό; Ότι αν δεν βρεθούν συμπαίκτες του Κόκκαλη ή και εφοπλιστής που θα κινηθεί για την αγορά όλου του πακέτου των μετοχών, μην περιμένει κανείς μεταγραφές υψηλού επιπέδου.

Δείπνο με Γκαγκάτση

Ένα άλλο ζήτημα είναι ποιος θα "τρέξει" τα πράγματα μέχρι τις 14 Ιουνίου. Πληροφορίες του contra.gr αναφέρουν ότι θα αναλάβει κυρίαρχο ρόλο ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ισως να μην είναι τυχαίο ότι την Πέμπτη το βράδυ είχε συνάντηση (συνέφαγε) με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ στέλεχος του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: