Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ετό: "Μοναδικός ο Μουρίνιο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/in/inter_2010_5_21_9_4_23_b.jpgΟ Σαμουέλ Ετό είναι ένας από τους σύγχρονους μίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχοντας ήδη στην πλάτη του δύο κερδισμένους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (2006 κόντρα σε Άρσεναλ και πέρυσι κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), και το όνειρό του δεν είναι άλλο από το κάνει το θρι-πιτ, αυτή τη φορά με την Ίντερ.Λίγο πριν τον τελικό του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου, ο Καμερουνέζος άσος παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, όπου εκεί "έβγαλε το καπέλο" τόσο στον προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο όσο και στον άσο των Βαυαρών, Μαρκ Φαν Μπόμελ, με τον οποίο είχαν βρεθεί συμπαίκτες στους "μπλαουγκράνα" τα προηγούμενα χρόνια.

"Ο Ζοσέ είναι μοναδικός ως προπονητής και ως άνθρωπος. Είναι μοναδικός, δεν μπορεί να αντιγραφεί. Λέει αυτό που πιστεύει. Ο Ζοσέ βρήκε την κατάλληλη χημεία για αυτή την ομάδα. Αυτό δημιουργεί τη σωστή σχέση και φέρνει καλά αποτελέσματα", τόνισε ο Ετό, για να αναφερθεί στη συνέχεια και για τη Μπάγερν.

"Δεν είναι μόνο ο Φαν Χάαλ, είναι όλη η ομάδα. Ο προπονητής προετοιμάζει τη στρατηγική αλλά μετά θα πρέπει οι παίκτες να κάνουν αυτά που ζητάει ο προπονητής.

Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ είναι ηγέτης, ένας σπουδαίος παίκτης. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω σπουδαίους παίκτες στην καριέρα μου και αυτός είναι αληθινός πρωταθλητής.
Είναι πολεμιστής, δίνει τα πάντα. Είναι καθοριστικό όπλο για την ομάδα".

Όσον αφορά δε στο γεγονός ότι έχει την ευκαιρία να σκοράρει σε τρίτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και να μοιραστεί το ρεκόρ (γκολ σε τρεις διαφορετικούς τελικούς Πρωταθλητριών) που έχει αυτή τη στιγμή μόνος του ο θρυλικός Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ο Ετό σχολίασε:

"Οι άλλοι δύο τελικοί ήταν κόντρα σε αγγλικές ομάδες. Αυτή θα είναι μία νέα εμπειρία, το να βρω απέναντί μου τη Μπάγερν. Ας περιμένουμε να δούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: