Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Φαν Χάαλ: Καλύτερες Μάντσεστερ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mov519Jtz.jpgΑισιόδοξος αλλά και με μία... τάση ειλικρίνειας εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου του μεγάλου τελικού ο Λουίς Φαν Χάαλ.Ο Ολλανδός προπονητής παραδέχτηκε πως η Μάντσεστερ, η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερες ομάδες από τη Μπάγερν, ωστόσο εμφανίστηκε και αισιόδοξος ενόψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στην Ίντερ.

Ο έμπειρος τεχνικός, χαρακτήρισε ελκυστικό το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ζοζέ Μουρίνιο, τον οποίο γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στους «Μπλαουγκράνα» και τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο προπονητή της γενιάς του.

«Από την πρώτη μέρα η ομάδα προσπάθησε να με καταλάβει και το είχα πει στην πρώτη μου συνέντευξη Τύπου. Είναι όντως μια δύσκολη διαδικασία γιατί ακολουθώ μια μέθοδο προπόνησης που δεν αφορά μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και αυτό χρειάζεται χρόνο. Και στον Άγιαξ χρειάστηκε έξι μήνες για την ομάδα να κατανοήσει την φιλοσοφία μου», είπε αρχικά ο Ολλανδός δίνοντας και μία εξήγηση γιατί η ομάδα δεν πήγαινε καλά στην αρχή της σεζόν.

«Όλη η Γερμανία μας υποστηρίζει»

Στην συνέχεια ο Φαν Χάαλ μίλησε και για τον τελικό, αναφέροντας: «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε καλό θέαμα στους φιλάθλους και πιστεύω ότι η εικόνα της Μπάγερν έχει αλλάξει φέτος, αφού παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος που ολόκληρη η Γερμανία θα μας υποστηρίζει στο παιχνίδι του Σαββάτου».

«Ήμασταν τυχεροί με τη Γιουνάιτεντ»

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Μπάγερν έκανε λόγο και για την πορεία των Βαυαρών στην διοργάνωση ως σήμερα, παραδεχόμενος την τύχη τους, αλλά και την ανωτερότητα άλλων ομάδων: « της ηπείρου αλλά εμείς μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο. Δείξαμε την αξία μας. Μάντσεστερ, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα είναι οι καλύτερες ομάδεςΉμασταν λιγάκι τυχεροί στο παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ, αλλά νομίζω ότι το αξίζαμε. Είναι πάντα πιθανό μια μικρότερη ομάδα να κερδίσει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

«Κορυφαίος της γενιάς του ο Μουρίνιο»

Φυσικά ο Φαν Χάαλ δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον μεγάλο του αντίπαλο τον Ζοζέ Μουρίνιο με τον οποία είχαν συνυπάρξει στη Μπαρτσελόνα. «Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής της γενιάς του. Με εντυπωσίασε από την αρχή. Τον άφησα να κοουτσάρει παιχνίδια γιατί κατάλαβα εξ’ αρχής ότι έχει σπέσιαλ ικανότητες. Μπορούμε να δούμε πως είναι η ομάδα του. Η Ιντερ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα το διαπίστωσαν από πρώτο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός για τον Πορτογάλο.
Σβάινσταϊγκερ: Να γράψουμε ιστορία. Φαν Μπόμελ: Διαφορετικό απ’ όλα το αυριανό ματς

Υπέρμετρα αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να γίνει η Μπάγερν η πρώτη γερμανική ομάδα που θα κάνει το τρεμπλ.

«Μπορούμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα της Γερμανίας που θα καταφέρει το τρεμπλ. Θα δώσουμε τα πάντα για να γράψουμε ιστορία. το Σάββατο θα είναι ένα ακόμα καλύτερο βράδυ για μας και θα δώσει λόγους στους οπαδούς μας για ακόμα μεγαλύτερους πανηγυρισμούς απ’ ότι για το νταμπλ», είπε ο Σβάινσταϊγκερ με τον Φαν Μπόμελ από τη μεριά του να τονίζει: «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ανατρέπουμε παιχνίδια, ακόμα και αν βρισκόμαστε με ένα, δύο ή και τρία γκολ πίσω. Είναι ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι μπορείς να καταφέρεις κάτι τέτοιο, αλλά το αυριανό ματς είναι κάτι διαφορετικό. Θα είναι μόνο 90 λεπτά.. Η Ίντερ έχει πολύ καλούς επιθετικούς κι εγώ που έχω παίξει με τον Ετό στην Μπαρτσελόνα και με τον Σνάιντερ στην εθνική Ολλανδίας το γνωρίζω καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: