Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Παραπαίει…

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει ο Πανιώνιος. Ούτε η έλευση του Γιώργου Παράσχου, ούτε το πριμ που έταξε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στάθηκαν ικανά να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στους «κυανέρυθρους» ώστε να φτάσουν στη νίκη.

Οι Νεοσμυρνιώτες ηττήθηκαν 1-0 από τον Ατρόμητο, για τη δέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χάρη στο πρώτο γκολ του Τάτου (35’) στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, χάνοντας πολλές ευκαιρίες να σκοράρει περισσότερες φορές και να φτάσει σε μια πιο εύκολη επικράτηση.

Πως έπαιξαν

Ένα αρκετά επιθετικό 4-4-2 επέλεξε να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος, με τους Μπάλαμπαν και Ριέρα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης αντέταξε το σύνηθες για τον Ατρόμητο 4-3-3 δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο να αποκτήσει τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου.


Μουδιασμένα και χωρίς σαφή προσανατολισμό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πανιώνιος, έχοντας το μυαλό του στην επίθεση, κάτι που δημιούργησε μεγάλα κενά στην οπισθοφυλακή του. Ο Γιώργος Δώνης «διάβασε» το παιχνίδι των γηπεδούχων και τράβηξε την ομάδα του σε πιο αμυντική στάση, αποφασισμένος να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή φάση ήταν όμως για τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι απείλησαν με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν. Από το σημείο αυτό και έπειτα η μόνη εστία που απειλούνταν ήταν αυτή του Μάχο. Η άμυνα μπροστά του «πελαγοδρομούσε» και το γκολ που έμοιαζε να είναι καθαρά θέμα χρόνου, ήρθε τελικώς στο 35’, όταν ο Τάτος αξιοποίησε την πάσα του Καμαρά, έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Μάχο, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0!

Στον ίδιο περίπου ρυθμό κύλησαν τα πράγματα και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Ατρόμητος έκανε ότι ήθελε την παραπαίουσα άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχιζαν να ρισκάρουν παίζοντας επιθετικά. Οι Περιστεριώτες είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς στο 64’, αλλά ο Τάτος σημάδεψε το δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη και στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων στον αγώνα, με τον Ριέρα στο 79’. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τους Νεοσμυρνιώτες να κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να ισοφαρίσουν και τους φιλοξενούμενους να κρατούν τελικώς το τρίποντο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μάχο, Μπάλαμπαν, Λάτκα, Βαρό, Μανιάτης (69' Σάμαρης), Γουνδουλάκης (46' Βαζ Τε), Σιόβας, Κοντοές, Κουμορτζί, Ριέρα, Τσότσαλιτς (46' Κούκετς)
Στον πάγκο έμειναν οι: Μπέλιτς, Όμο, Οκπάκο, Σαλαλί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Φαβάλι, Καμαρά (75' Περόνε), Νάστος, Τάτος (84' Αποστολόπουλος), Σφακιανάκης, Μελισσάς (81' Σκόνδρας), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι
Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Μπρίτο, Καραγκούνης, Καραλής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με βοηθούς του, τους Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Ελευθερίου (Αθηηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Νέα Σμύρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: