Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Νικόλα... τα διέλυσες όλα

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Απλά αυτός ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται και το 1-1 με τους «βυσσινί» δεν συνιστά έκπληξη! Η ομάδα του Νιόπλια... δεν είναι ομάδα. Δοκάρι στο 94' ο Γκαρσία!

Ψήφο εμπιστοσύνης σε «Σιντ»

Μπορεί στο Περιστέρι να μην βλεπόταν, μπορεί το κλίμα για εκείνον να είναι πολύ βαρύ αλλά ο Νίκος Νιόπλιας προτίμησε να στηρίξει έμπρακτα τον Σίντνεϊ Γκοβού και να τον βοηθήσει να βρει τον καλό του ευατό, διατηρώντας τον στην ενδεκάδα.
Παράλληλα, ο Κοζανίτης τεχνικός επέλεξε τον Στέργο Μαρίνο για παρτενέρ του Ζιλμπέρτο στα χαφ αντί του Σιμάο.
Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Μαρίνος τα αμυντικά χαφ, δεξί «φτερό» ο Γκοβού, αριστερό Λάζαρος, σε ρόλο επιτελικού ο Καραγκούνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Τουλάχιστον είχε... αντίδοτο

Τελικά η συνήθεια του να σπαταλά το πρώτο ημίχρονο μετατρέπεται σε... λατρεία. Ο Παναθηναϊκός για ακόμη μία φορά πέταξε με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο μέρος αν και οι... γρίφοι με τα δύσκολα μπήκαν από πολύ νωρίς. Μόλις από το 7' όταν ο Κουζέν έπιασε στον... ύπνο τον Καντέ και με εξαιρετικό πλασέ «πάγωσε» το ΟΑΚΑ.

Τουλάχιστον οι «πράσινοι» βρήκαν το... αντίδοτο της ισοφάρισης σχετικά γρήγορα. Με τον Καραγκούνη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο κέντρο-κάτι που δεν έκανε ούτε ο Μαρίνος αλλά ούτε και ο Ζιλμπέρτο- και τον Βύντρα να προσπαθεί να παίξει την δεξιά πτέρυγα για... δύο(και για τον Γκοβού) ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία και με τον Σισέ να σκοράρει το πέμπτο του γκολ κατά της ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσια στο 22'.
Μια ΑΕΛ που έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων(ο Σίμιτς ταλαιπώρησε αρκετά τον Σπυρόπουλο από δεξιά) ενώ η διπλή άμυνα ζώνης του Παπακώστα... μπλόκαρε τους παίκτες του Νιόπλια.

4-4-2, «παίξτε μπάλα» και... γιούχα σε Νιόπλια!

Η νέα απογοητευτική εμφάνιση του Σίντνεϊ Γκοβού δεν άφηνε περιθώρια στον Νίκο Νιόπλια. Αλλαγή στην ανάπαυλα ο Γάλλος,  στην θέση του ο Πετρόπουλος και 4-4-2, με τον Έλληνα στράικερ στην κορυφή μαζί με τον Σισέ, δεξί χαφ ο Καραγκούνης, αριστερό ο Λάζαρος.
Στο 72' ο Νιόπλιας λανθασμένα αντικατέστησε τον «Χριστοδουλό» με τον Γκαρσία, ο κόσμος ξέσπασε σε αποδοκιμασίες για την επιλογή του προπονητή και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε το «παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θύρα 13».
Στην... αντίπερα όχθη ο Παπακώστας άλλαξε τον τραυματία Ιγκλέσιας με τον Γκέρεμι,  τον Σίμιτς με τον Μακίνουα και τον Κανόμπιο με τον Πούρι... φρεσκάροντας την ομάδα του.

Ανήμπορος!

Παρά την προτροπή του κόσμου να παίξει μπάλα, ο Παναθηναϊκός ναι μεν έκλεισε στα καρέ της την Λάρισα αλλά τρόπο να βάλει την μπάλα στην περιοχή και να δημιουργήσει φάσεις δεν είχε. Μόνο ανούσια κατοχή, παράλληλες πάσες και γεμίσματα. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη φάση έγινε στο 70' με ένα μακρινό σουτ του Σισέ και η δεύτερη στο 82' με ένα δυνατό σουτ του Πετρόπουλου!
Από κει και έπειτα οι «πράσινοι» έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνοι(ακυρώθηκε γκολ του Σισέ στο 83' σε μια οριακή φάση για τον επόπτη) αλλά και πάλι δεν είχαν τρόπο. Τραγική εικόνα από την ομάδα του Νιόπλια που το μόνο που έκανε ήταν... γιόμες στην αγκαλιά του Αμπάρη. Ο Γκαρσία στην τελευταία φάση του ματς σημάδεψε το δοκάρι και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Οι «βυσσινί» κράτησαν το 1-1 και δίκαια έφυγαν με το πόντο από το Ολυμπιακό στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: