Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Εύκολη νίκη της Παραγουάης επί της Σλοβακίας με 2-0

http://www.contra.gr/images/m/slovakia-1_m.jpgΧωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Παραγκουάη πήρε μία εύκολη νίκη με 2-0 επί της Σλοβακίας και ψάχνει ένα βαθμό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Νέα Ζηλανδία για να πάρει την πρόκριση στους “16”.Εικόνα του αγώνα
Η Παραγουάη ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό απο το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. “Κλειδί” για την υπεροχή των λατινοαμερικάνων ήταν η πίεση που ασκούσαν στην μεσαία γραμμή που δεν επέτρεπε στους Σλοβάκους να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα οι επισκέψεις τους προς την εστία του Βιγιάρ να είναι ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βάις είχαν μόλις 1 προσπάθεια για γκολ (το οποίο κατέληξε άουτ), έναντι συνολικά 8 των παικτών του Χεράρδο Μαρτίνο, εκ των οποίων οι 4 ήταν στην εστία του Μούχα.

Έτσι, το προβάδισμα της Παραγουάης απο το 27ο λεπτό με το γκολ του Βέρα, μόνο ως φυσιολογική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς εκτός απο το τέρμα του 31χρονου μέσου υπήρχαν και άλλες ευκαιρίες με τον Σάντα Κρουζ, τον Ριβέρος και τον Μπάριος. Αντίθετα, οι Σλοβάκοι είχαν μόλις μία αξιόλογη προσπάθεια με την κεφαλιά του Σαλάτα που πέρασε άουτ.Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, επιφύλασσε διαφορετική εικόνα. Η Παραγουάη έδωσε χώρο στην Σλοβακία, που ανέβασε την απόδοσή της, βελτίωσε το passing game της και άρχισε να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία έξω απο την αντίπαλη περιοχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι έκανε ευκαιρίες, καθώς η αμυντική τετράδα των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν καλά διαβασμένη και δεν έκανε λάθη. Μάλιστα, κόντρα στην ροή του αγώνα, η ομάδα του Μαρτίνο ήταν αυτή που είχε την μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Βέρα, που πέρασε άουτ.

Τελικά, λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 86' σφράγισε τη νίκη της με το γκολ του Ριβέρος, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στους 16. Θέλει μόλις 1 βαθμό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η Σλοβακία θέλει συνδυασμό αποτέλεσμάτων και νίκη κόντρα στην Ιταλία.

Κλειδί του αγώνα
Η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες της Παραγουάης στο χώρο της μεσαίας γραμμής, που είχε διπλό όφελος για την ομάδα του Μαρτίνο. Εμπόδιζε την κυκλοφορία της μπάλας των Σλοβάκων, ενώ παράλληλα βοηθούσε την επιθετική ανάπτυξη των τυπικά φιλοξενούμενων.

MVP
Ο Ενρίκε Βέρα. Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά για τη γενικότερη παρουσία του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Τόσο ανασταλτικά, με τις βοήθειες που έδινε, όσο και δημιουργικά.

Oι συνθέσεις των ομάδων

Παραγουάη(Mαρτίνο Γεράρδο): Βίγιαρ, Μορέλ, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Β. Κάσερες, Ριβέρος, Μπονέτ, Βέρα, Βαλντές, Μπάριος, Σάντα Κρους

Σλοβακία(Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σαλάτα, Στρμπα, Κόζακ, Βάις, Χάμσικ, Σέστακ, Βίτεκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: