Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Απαιτείται «σαφάρι» υπογραφών!

Απαιτείται «σαφάρι» υπογραφών!

Είναι σαφές και ξεκάθαρο πλέον πως η υπόθεση του Ηρακλή έχει ξεφύγει από το «καθαρά» αθλητικό πλαίσιο. Ουδέποτε ο Ηρακλής ήθελε και θέλει πολιτική εύνοια. Διατήρηση των κεκτημένων και κατάκτηση όσων δικαιούται ναι. Εύνοια όμως όχι. Ούτε σ’ αυτή την περίπτωση της επικύρωσης βαθμολογίας και αδειοδότησης ήθελε εύνοια. Είναι όμως πλέον κατανοητό από τον καθένα, πως η «μάχη» από τους αγωνιστικούς χώρους, δεν έχει μεταφερθεί απλά στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στα πολιτικά γραφεία! Η παρέμβαση βουλευτών της Κρήτης στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού (τη στιγμή που καταφέρθηκαν εναντίον του Σπύρου Βούγια για παρέμβαση ενώ ήδη οι ίδιοι την είχαν κάνει!), καταδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως το θέμα έχει αναχθεί σε πολιτικό ζήτημα.
Σ’ αυτή τη «μάχη» πολιτικά η Θεσσαλονίκη δείχνει πιο… αδύναμη από την Κρήτη. Είναι δυνατόν; Γίνεται σε μια τόσο σημαντική υπόθεση που αποτελεί κοινωνικό πλέον ζήτημα να γίνονται παρεμβάσεις (που φέρνουν και αποτέλεσμα…) από τους Κρητικούς βουλευτές και οι Θεσσαλονικείς να μένουν αμέτοχοι; Είναι απλά ερωτήματα του κόσμου που ετέθησαν (και) χθες στο «Αθλητικό Metropolis». Όπως έλεγαν οι φίλαθλοι του Ηρακλή… «Είναι η τελευταία τους ευκαιρία»! Ήδη από χθες έχουν συγκεντρωθεί πέντε υπογραφές από Βουλευτές και σήμερα θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο ώστε να παρθούν υπογραφές από όλους. Τη διαδικασία αυτή της αναζήτησης του Βουλευτών την πραγματοποιεί ένας εθελοντής φίλαθλος της ομάδας, ο Αντώνης Κασάπης!

«Θα παίξουν και οι Θεσσαλονικείς»

Από χθες η ΠΑΕ Ηρακλής έχει ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις με Υπουργούς, Βουλευτές τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για τον συγκεκριμένο λόγο. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και σήμερα. Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία τους ευκαιρία. Να αντιδράσουν κι εκείνοι για ένα θέμα που απασχολεί ένα τεράστιο κομμάτι της πόλης και του νομού (αν και ο λαός του Ηρακλή κατοικοεδρεύει και σε πολλές άλλες περιοχές της Μακεδονίας). Να το πάρουν κι εγωιστικά ακόμη. Γιατί η Κρήτη και όχι η Μακεδονία; Η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννη Τάκη, για το ζήτημα είναι χαρακτηριστική: «Από τη στιγμή που στο ποδόσφαιρο παίζουν οι βουλευτές της Κρήτης, θα παίξουν και της Θεσσαλονίκης».

Πάρτε θέση όσο προλαβαίνετε!

Σ’ αυτή την «παγίδα» που έχει στηθεί κατά του Ηρακλή, η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και ισχυρή. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαν συγκεντρωθεί οι πολιτικοί σε ένα τραπέζι για το θέμα. Τώρα επιβάλλεται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αλλά και να γίνουν κινήσεις για να δικαιωθεί ο Ηρακλής. Το δίκιο δηλαδή κόντρα στην αδικία. Ο χρόνος πιέζει, οι στιγμές είναι ιστορικές και καταγράφονται στις καρδιές και τις μνήμες όλων…

Βουλευτές, Υπουργοί, Νομάρχης και Δήμαρχος

Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να παρέμβουν δραστικά στην αδικία που πάει να περάσει; Συνολικά 23 Βουλευτές Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’ Περιφέρειας) μεταξύ των οποίων Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης
ΠΑΣΟΚ
1 Βενιζέλος Ευάγγελος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας)
2 Καστανίδης Χάρης (Υπουργός Δικαιοσύνης)
3 Αράπογλου Χρύσα
4 Μαγκριώτης Γιάννης (Υφυπουργός Δημοσίων Έργων)
5 Καϊλή Εύα
6 Βούγιας Σπύρος (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη)
7 Ρομπόπουλος Θωμάς

ΝΔ
1 Γκιουλέκας Κώστας
2 Καλαφάτης Σταύρος
3 Ιωαννίδης Γιάννης
4 Ράπτη Ελενα
5 Τζιτζικώστας Απόστολος

ΚΚΕ
1 Ζιώγας Γιάννης
2 Καλαντίδου Σοφία

ΛΑΟΣ
1 Κολοκοτρώνης Άγγελος

ΣΥΡΙΖΑ
1 Κουράκης Αναστάσιος

Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης
ΠΑΣΟΚ
1 Γερανίδης Βασίλης
2 Αρβανιτίδης Γιώργος

ΝΔ
1 Καράογλου Θεόδωρος
2 Αναστασιάδης Σάββας

ΚΚΕ
1 Τζέκης Άγγελος

ΛΑΟΣ
1 Βελόπουλος Κυριάκος

ΣΥΡΙΖΑ
1 Αμμανατίδου Ευαγγελία Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: