Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ενίσχυση με διπλή ανάγνωση!!

Κερδισμένος στη μεταγραφική περίοδο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δείχνει να είναι ο ΠΑΟΚ με τις αποκτήσεις των Κόστα και Νομπόα. Όμως, ο τρόπος που κινήθηκε σ' αυτό το «παζάρι» έχει διπλή ανάγνωση.

Ενίσχυση με διπλή ανάγνωση

Γράφει ο Σταύρος Χονδροθύμιος

Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές, είναι σε θέση να ανεβάσουν το επίπεδο και να δώσουν στον Αναστασιάδη τη δυνατότητα να επιλέγει ενδεκάδα και όχι να φτιάχνει ενδεκάδα με όσους απλά είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Παράλληλα οι εμπειρίες τους και η ποιότητα τους, είναι πιθανό να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στον ΠΑΟΚ και ο ερχομός τους στη Θεσσαλονίκη να μην είναι μόνο για να καθησυχαστούν οι απαιτητικοί οπαδοί. Οπότε η διοίκηση με αυτές τις δύο αποκτήσεις, βγαίνει διπλά κερδισμένη, διότι και ενίσχυσε ουσιαστικά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και απέδειξε στους φίλους της ότι πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου και το αποδεικνύει.

Σημαντικό είναι επίσης ότι αμφότεροι, δεν ήρθαν με τη μορφή δανεισμού, ως προσωρινές λύσεις δηλαδή για να καλυφθούν οι όποιες… τρύπες στο ρόστερ. Το γεγονός ότι ήρθαν για να... μείνουν, δείχνει ότι ο σχεδιασμός δεν έγινε στο… πόδι με λύσεις προσωρινές, κάτι όμως που δε συνηθίζεται τον Ιανουάριο.

Η άλλη όψη του νομίσματος, είναι ότι ο προγραμματισμός των κυριότερων μεταγραφών, πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι. Τότε που οι ποδοσφαιριστές έχουν χρόνο να εγκλιματιστούν ομαλά και όχι βεβιασμένα, που οι επιλογές είναι απείρως περισσότερες και που η αφομοίωση των προπονητικών τακτικών δεν γίνεται σε επίσημα παιχνίδια που είναι πλέον και κρίσιμα, αλλά σε φιλικά ματς και σε πολλαπλές επαναλήψεις στις προπονήσεις.

Το θέμα είναι, ότι η χειμερινή δυνατή ενίσχυση και η «αναιμική» καλοκαιρινή, είναι σύνηθες φαινόμενο στον ΠΑΟΚ και φαίνεται ότι το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα. Διότι η αλήθεια είναι πως κάθε Ιανουάριο ο δικέφαλος έφερνε γνωστούς και πρωτοκλασάτους παίκτες (αρκετοί με τη μορφή δανεισμού) όπως τους Νάτχο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνη, Μαντούρο κ.α. όμως όπως αποδείχθηκε, κάθε σεζόν… έπαιζε τα δυνατά του χαρτιά αργοπορημένα.

Το ερώτημα είναι αν τελικά οι Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα με την προσφορά τους θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή αν θα αποδειχτεί ότι για ακόμα μια φορά στον ΠΑΟΚ η μεταγραφική ενίσχυση… άργησε μισή σεζόν!*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: