Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τι πράμα είναι αυτό που έγινε στη Λεωφόρο!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει στον SportDog τον αποκλεισμό του απογοητευτικού Παναθηναϊκού από την Ξάνθη στη Λεωφόρο. Οι ...κόκκινες φανέλες και τα σηκωμένα πόδια. Αυτός ο Παναθηναϊκός, κατανοητό και από τους οπαδούς του, δεν είναι σήμερα σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτό, για τα απλούστερα ποδοσφαιρικά μαθήματα του δημοτικού σχολείου, σημαίνει ότι για την ομάδα το άπαν είναι το κύπελλο. Τα επενδύει όλα στο κύπελλο. Τι πράμα είναι αυτό που έγινε στη Λεωφόρο!
Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε στην έδρα του σ΄ ένα ματς το οποίο ο ίδιος το είχε σηκώσει πολύ υψηλά, το είχε κάνει ντέρμπυ των ντέρμπυ. Και, τελικά, ενώ είχε πάρει θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, και παρ΄ ότι η Ξάνθη αυτή τη φορά δεν έπαιξε με ...κόκκινες φανέλλες, προέκυψε αποκλεισμός. Επειδή οι παίκτες και ο Αναστασίου ήταν απροετοίμαστοι για τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης κρισιμότατης αναμέτρησης.
Το γκολ της Ξάνθης και το 0-1 στα τελευταία λεπτά ήταν το φαρμάκι που ήπιε ο Παναθηναϊκός με ανοικτό το στόμα. Ο αντίπαλος δεν εκβίαζε το αποτέλεσμα στην εχθρική γι΄ αυτόν ατμόσφαιρα της Λεωφόρου, απλά το έψαχνε κι αν του ερχόταν η βολική φάση. Στην πραγματικότητα ο κυπελλούχος 2014 Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που "έδωσε" το γκολ της Ξάνθης.
Αν είναι δυνατόν, να κρατάει την πρόκριση, έστω και χωρίς να φτιάχνει φάσεις, χωρίς να απειλεί την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός και να αυτοκτονεί σηκώνοντας τα πόδια η άμυνά του λίγο πριν ο διαιτητής τους στείλει στα αποδυτήρια.
Η Ξάνθη κατέβηκε για να πάρει το ματς, έχει τους παίκτες να πετύχει την πρόκριση, της αξίζει, όμως ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού χρεώνεται σ΄ αυτόν διότι βγήκε στο γήπεδο ψυχολογικά κυρίως απροετοίμαστος.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΠΛΗ ΓΚΕΛΑ του Αναστασίου που στοίχισε τον αποκλεισμό, γράφει ο apodytiriakias 

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός; Οχι, κατά τον Γιάννη Αναστασίου που διέκρινε πρόβλημα νοοτροπίας. Εμένα πάλι μου φάνηκε ότι η ομάδα του κώουτς Γιάννη ήταν μιλημένη να παίξει σφικτά. Να κάτσει πάνω στο 1-1 του πρώτου αγώνα και να προσπαθήσει να το προστατεύσει. Κι όχι μόνο όταν ηλιθιωδώς μάρκαρε άτσαλα ο Μέντες κι έμεινε η Πανάθα με δέκα παίκτες.
Προσωπική αποτυχία του Γιάννη Αναστασίου το συγκεκριμένο ματς. Πήγε να το κλέψει μέσα στην έδρα του, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η γκέλα που έκανε με τις δηλώσεις του στο πρώτο παιχνίδι, έπαιξε το ρόλο της. Η Ξάνθη κατέβηκε στη Λεωφόρο πεπεισμένη ότι διαθέτει καλύτερα όπλα και αποφασισμένη να το αποδείξει. Το απέδειξε. Διαφωνεί κανείς;
Ο περσινός κυπελλούχος χαιρέτησε και μοιραία προέκυψε ένα μείον στη σύγκριση με την προηγούμενη σαιζόν. Αυτά συμβαίνουν. Εκείνο, όμως, που απογοητεύει είναι ότι ο ανερχόμενος προπονητής του «παίζει» χειρώτερα από πέρυσι. «Παίζει» ο ίδιος με λάθος νοοτροπία.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: