Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Στεφανίδης εφ' όλης της ύλης!!

Απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον Άρη έδωσε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης. Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην συνέντευξη.

Αναλυτικά:
Για τα χρήματα του πορίσματος ο πρόεδρος της ΚΜΑ είπε:

«Τα λεφτά που εισπράτταμε το καλοκαίρι από τα διαρκείας, τα δώσαμε στην ΠΑΕ. Περίπου 30.000 ευρώ, ενώ δώσαμε άλλες 7.000 για την ΑΜΚ, Αυτά δεν τα πήραμε πίσω. Αν θεωρούν ότι η ΚΜΑ τα εισπράττει από την ΠΑΕ, αυτό δεν ισχύει. Τώρα για τα 16.000 του πορίσματος, ο κ. Ηλιάδης θέλει ο ίδιος να τα δώσει, για να έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα. Απ? ότι ενημερώθηκα, έχουν πάει στην τράπεζα για να το κανονίσει και μέχρι την Πέμπτη θα το έχουμε στα χέρια μας».

Για την αρνητική απάντηση του δικαστηρίου, όσον αφορά το άρθρο 99 δήλωσε:

«Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεφύγει από το γράμμα του νόμου. Μας κάνει κριτική για το άρθρο 44. Έχει πολλά σημεία σαν αιτιολογίες, αλλά για μένα δεν ευσταθεί κανένα. Το μόνο που έχει βάση είναι το οικονομικό. Όλα τα άλλα είναι λόγια».

Για την παρουσία του στην προπόνηση της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου για τον θεσμό του Κυπέλλου τόνισε:

«Πήγαμε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Να τους δούμε στα μάτια και να τους πούμε ότι είμαστε μαζί τους. Ώστε να έχουν ηρεμία και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κανένα χαρτάκι δεν δώσαμε. Ο Μιλίνκοβιτς αποφασίζει για την ομάδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Προσωπικά είμαι φίλος με τους Αγκάνθο, Πουλίδο, από πέρσι. Αν δίναμε χαρτάκι θα έπαιζαν οι… φίλοι μας, αλλά αυτό δεν έγινε, ούτε πρόκειται να πούμε εμείς ποιος παίζει. Ίσα, ίσα που είπαμε στην ομάδα, ότι αν χρειαστεί θα πάρουμε εμείς το βάρος, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι παίκτες την προσπάθεια τους».

Για την επίσκεψη στο Νέο Ρύσιο, ο Βασίλης Φουρλίγκας πήρε τον λόγο τονίζοντας:

«Πήγαμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, μιλήσαμε με το τεχνικό τιμ και όχι με τους ποδοσφαιριστές. Ζητήσαμε μια ενημέρωση για την ομάδα και εκφράσαμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας, δεν κάναμε καμία παρέμβαση. Ακούστηκαν ότι δώσαμε χαρτάκι και άλλα τέτοια, αλλά αυτό δεν ισχύει».

Για την ΑΡΗΣ Εμπορική ο πρόεδρος της ΚΜΑ υποστήριξε:

«Αν χρειαστεί θα πάρουμε εμείς τις μετοχές της ΑΡΗΣ Εμπορική, η οποία θα λειτουργήσει με νέο καθεστώς. Είναι ντροπή καμία διοίκηση, ακόμη και η διοικούσα, να μην την αναλαμβάνει. Και το κάνουν επειδή είναι ξέφραγο αμπέλι. Το καθεστώς στην εταιρία πρέπει να αλλάξει. Έβαλαν τον Αθανασιάδη, τον Βαλογιώργη και τον Μπεκιάρη να παίρνει μετοχές, και η ΚΜΑ πλήρωνε την εφορία. Είναι μεγάλο θέμα, στο οποίο έχουμε μείνει πίσω. Εμείς προτείνουμε να έρθουν οι μετοχές στην ΚΜΑ».

Για το αν η έλευση επενδυτή σημαίνει το τέλος της ΚΜΑ είπε:

«Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το δει ο φορέας. Είναι ένας πυρήνας που σχηματίστηκε πριν κάποια χρόνια. Βοήθησε την ομάδα τον σύλλογο. Σήμερα υπάρχουν 2.800 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, ενώ περίπου 600 άτομα έχουν ανανεώσει και για το νέο έτος. Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα και να πάρουν εμείς τις αποφάσεις μας».

Για την επόμενη μέρα του άρθρου 99 σημείωσε:

«Αν έρθει και βάλει κάποιος λεφτά, παίρνει το βάρος της ευθύνης. Είναι θέμα της ΠΑΕ και του νέου επενδυτή εφόσον έρθει. Μπορεί να γίνει έφεση ή νέα αίτηση. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση από την νέα χρονιά. Μπορεί εάν θέλει, εφόσον έρθει, ο επενδυτής να βάλει αντί για 7, 10 εκατομμύρια και να κλείσει τα χρέη, ώστε να μπορεί να κάνει μεταγραφές. Δεν είναι θέμα δικό μας. Πρέπει να φανεί ότι υπάρχει εισροή χρημάτων στην ΠΑΕ. Θα πρέπει να εμφανίσουμε ρευστό, ώστε να δείξουμε ότι ο Άρης είναι βιώσιμος και μπορεί να αντεπεξέλθει στις συμφωνίες».

Σε ερώτηση για τον έλεγχο του υποψήφιου επενδυτή είπε:

«Δεν έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας. Εφόσον υπάρξει κάτι ουσιαστικό πάνω στο θέμα, τότε πρέπει να γίνει έλεγχος του ανθρώπου, που προτίθεται να αναλάβει την ΠΑΕ. Θα τον ελέγξει και η ΕΕΑ».

Για το θέμα του ΑΣ τόνισε:

«Από εκεί και πέρα πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο που υπάρχει στο εσωτερικό του συλλόγου. Σχέδιο θέλει. Για οτιδήποτε υπάρξει, θα είμαστε αρωγοί για το καλό του Άρη. Ο ΑΣ δεν μας είπε πότε να του μεταβιβάσουμε τις μετοχές μας. Τα προβλήματα που έχουν είναι τεράστια. Και έχει να ασχοληθεί με πολλά αθλήματα, έχοντας πολλά χρέη. Δεν εξυπηρετεί να γίνει ένας διευρυμένος ΑΣ. Οι μετοχές του είναι διαρκώς σε κίνδυνο, λόγω των χρεών του. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει διευρυμένος ΑΣ. Δεν μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος. Έχει πολλά προβλήματα. Η ομάδα χρειάζεται άμεσα λεφτά από τον Ιανουάριο, για να ενισχυθεί το αγωνιστικό. Μακάρι να έρθει κάποιος και να τα βάλει. Στο χειρότερο σενάριο που δεν γίνει, πρέπει όλοι να δείξουμε όλοι πόσο Αρειανοί είμαστε. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Θέλουμε προτάσεις, αλλά και μετρητά. Για αλλιώς μεταγραφές δεν γίνονται».

Για την παρουσία του Άρη στην φετινή ΔΕΘ τόνισε:

«Προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την ιδέα του Άρη. Κάναμε το περίπτερο στην Έκθεση. Καταφέραμε μέσα από χορηγίες να βγάλουμε το κόστος και να έχουμε περίπου 20.000 επισκέπτες. Να προσεγγίσουμε πολιτικούς παράγοντες και να δείξουμε ότι παρά τα προβλήματα, ο Άρης είναι εδώ. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς που ο Δήμαρχος έκανε τα εγκαίνια και μας επισκέφθηκε ο Νίκος Γκάλης. Και του χρόνου αν είμαστε εδώ, θα κάνουμε το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο».

Σε ερώτηση για το άρθρο 99 απάντησε:

«Ζητήθηκε και η δική μας βοήθεια. Κουρέψαμε το χρέος της ΠΑΕ προς την ΚΜΑ, για να βελτιωθεί η θέση της. Ένα μεγάλο ποσό, περίπου 400.000 ευρώ. Κάναμε συμφωνίες με ιδιώτες, παρέμβαση στο δικαστήριο, δεν προχώρησε όμως αυτό το θέμα. Τρέχαμε για αυτό το πράγμα, το οποίο δεν πέτυχε και μας άφησε πίσω σε άλλα ζητήματα. Προχωρήσαμε σε περιορισμό των εξόδων της Λέσχης. Εξοικονομήσαμε περίπου 20.000 ευρώ. Περιορίσαμε το προσωπικό. Έχει αποχωρήσει ο κ. Αναστασιάδης και παρέμεινε η κα. Δασύλα. Δώσαμε οικονομική ενίσχυση στον ΑΣ, για τα προβλήματα που είχε το καλοκαίρι. Πληρώσαμε για την ΑΜΚ, ώστε να έρθει κάποιος να μας αντικαταστήσει».

Για την γενική συνέλευση και τις δικές τους παραιτήσεις είπε:

«Θα προκηρύξουμε γενική συνέλευση 15-20 Δεκεμβρίου, ίσως χρειαστεί να είναι δυο ημερών. Τη μια μέρα για να ανακοινώσουμε το πόρισμα και την άλλη να δούμε την «επόμενη μέρα» του συλλόγου. Θα θέσουμε τις παραιτήσεις μας στο σώμα για να κριθούμε και εμείς. Αν ο επενδυτής δεν έρθει, η λύση θα είναι και πάλι ο κόσμος. Είτε μέσω της ΚΜΑ είτε μέσω άλλου τρόπου. Ένας κέρδος είναι η μείωση των χρεών με τις συμφωνίες του Ηλιάδη. Έχουν χαρτογραφηθεί πλέον όλα τα χρέη. Έχουμε κάνει και εμείς προσπάθειες να έρθει κάποιος άνθρωπος στην ομάδα. Αλλά όχι με επιτυχία. Όλα πρέπει να γίνονται με σοβαρό τρόπο».

Για τον εσωτερικό έλεγχο στην ΠΑΕ δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε έλεγχο και ζητήσαμε στοιχεία από την ΠΑΕ. Προς τα τέλη Αυγούστου, όταν άρχισε να διαμορφώνεται η κατάσταση, ενημερωθήκαμε για τα πάντα. Από εκεί και πέρα, υπήρχε ενημέρωση εγγράφως από την ΠΑΕ κάθε τέλη του μήνα. Όποτε θεωρήσαμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ερχόμασταν σε άμεση επικοινωνία με την ΠΑΕ».

Για τις χορηγίες που υποσχέθηκε ο Δημήτρης Ηλιάδης είπε:

«Όσο υπήρχε ροή στα οικονομικά και συνέπεια από την ΠΑΕ, τηρούσαμε στάση αναμονής. Δεν την καλύπταμε. Υπήρχε προφορική δέσμευση του προέδρου σε όλο το σώμα. Ο κ. Ηλιάδης δεσμεύεται ακόμα για τις χορηγίες και εμείς τις περιμένουμε. Για να βγει η τρέχουσα χρονιά, χρειάζεται ρευστό. Με τις χορηγίες μπορεί να καλυφθεί και ο Άρης θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα. Ειδικά αν έρθει και ο επενδυτής. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Σχετικά με το πόρισμα τόνισε:

«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συγκαλείψουμε κανέναν, ούτε να κρύβαμε το πόρισμα. Φυσικά και θα δημοσιοποιηθεί. Είναι πολυσέλιδο. Μπορεί να καλέσουμε και την εταιρία στην γ.σ. για να δώσουν διευκρινήσεις. Ήδη ενημερωθήκαμε από την ΠΑΕ ότι πληρώνεται αυτήν την ώρα η εταιρία και μέχρι την Τετάρτη θα το έχουμε στα χέρια μας.

Η σύμβαση με τη NEXIA υπογράφηκε από την προηγούμενη διοίκηση της Λέσχης. Κάποια στιγμή ζήτησε κάποια επιπλέον στοιχεία, ενώ τον Απρίλιο έγινε μια συνάντηση, στην οποία ενημέρωσε ότι ο έλεγχος προχωράει, αλλά έλειπαν κάποια στοιχεία. Αυτά δόθηκαν τον Μάιο, από τη διοίκηση του κ. Γεωργιάδη. Με νέα επιστολή μας ενημέρωσε ότι χάθηκαν 80 μέρες με την παραλαβή των στοιχείων και δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι το πόρισμα θα παραδοθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Τότε μας ενημέρωσαν ότι και είναι έτοιμο».

Σχετικά με τους λόγους που καθυστέρησε η παραλαβή του εξήγησε:

«Σαν συμβούλιο αποφασίσαμε να μην το παραλάβουμε, για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, λόγω και του άρθρου 99. Περιμέναμε την έκδοση της απόφασης. Δεν υπήρχε περίπτωση να καλύψουμε κανέναν. Δεχόμασταν πίεση και κριτική. Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε και σήμερα γίνεται κατανοητός ο λόγος. Ακούσαμε πολλά αλλά δεν μας πειράζει. Αυτό που κρίναμε, αυτό κάναμε. Αν δημοσιεύαμε το πόρισμα πριν την απόφαση για το άρθρο 99, τότε όλοι θα κατηγορούσαν την ΚΜΑ. Μέσα στην απόφαση του δικαστηρίου υπάρχουν πέντε σελίδες όπου η έδρα αναφέρει την κακοδιαχείριση που έγινε μετά την είσοδο του Άρη στο άρθρο 44».

Για το πρόβλημα της ΑΡΗΣ-Εμπορική επισήμανε:

«Περιμένοντας την έγκριση της ΑΜΚ, μαθαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ΕΕΑ. Το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο με την «ΑΡΗΣ Εμπορική». Έπρεπε να προσκομίσει διάφορα έγγραφα, μεταξύ αυτών φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Τα οποία δεν έχει εδώ και ένα χρόνο. Στις 18/10 στείλαμε τα έγγραφα και η ΑΜΚ μπόρεσε να δημοσιευτεί. Ευτυχώς προλάβαμε και το άρθρο 99. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να ριζώσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε να γίνει η ΑΜΚ στα 7 εκατ, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται, να πάρει την ομάδα. Αυτή τη στιγμή η ΑΜΚ τρέχει. Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο για την καταβολή, πέρα από αυτά που έγιναν γνωστά από το σάιτ της ΠΑΕ, ελπίζουμε όμως να πάνε όλα καλά σε αυτόν τον τομέα»!.

Σχετικά με την ΑΜΚ είπε:

«Σχετικά με την ΑΜΚ, όταν παραλάβαμε ήταν σε ισχύ το έγγραφο, που αποφάσιζε για ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τρέξαμε και τις εκλογές της ΠΑΕ. Μια διαδικασία που πήγε αρκετά καλά. Όλοι εξέφρασαν τις απόψεις του και δεν είχαμε παρατράγουδα. Μετά ήρθε η απόρριψη του Υπουργείου για την ΑΜΚ, και έτσι αποφασίσαμε άμεσα να προκηρύξουμε νέα και αυτή να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Στις 5 Ιουλίου έγινε η ΓΣ, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τον ΑΣ η ΑΜΚ των 7 εκατ. και στάλθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ενώ όμως στην αρχή το πρακτικό ήταν μια χαρά, εκεί άρχισε ο «Γολγοθάς» μας. Μας ήρθε μια απορριπτική απάντηση, γιατί έπρεπε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, σχετικά με τις προηγούμενες Αυξήσεις. Το κάναμε και στις αρχές Αυγούστου πήραμε απάντηση, ότι η ΠΑΕ δεν έχει στείλει κωδικοποιημένο καταστατικό. Κωδικοποιημένο καταστατικό υπήρχε από το 2010 και τελικά το στείλαμε». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: