Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Εννέα λεπτά… τρόμου

http://www.contra.gr/images/m/paolevadeiakos3-0_m.jpg

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως εννέα λεπτά… τρόμου για τον Λεβαδειακό. Ήταν όμως μάλλον μία μετάφραση της εικόνας του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος των Βοιωτών, πίεσε από τα πρώτα λεπτά και το γεγονός ότι δεν είχε σκοράρει με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οφείλεται περισσότερο στην επιπολαιότητα των επιθετικών του. Όσο βέβαια δεν ερχόταν το γκολ, μεγάλωνε και το άγχος στο ΟΑΚΑ. Όταν όμως ο Σαλπιγγίδης ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού… όλα τελείωσαν. Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά και ένα θεωρητικά αγχώδες απόγευμα, όπως τουλάχιστον διαμορφωνόταν, μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία και ευκαιρία αποθέωσης ορισμένων παικτών από την εξέδρα. Οι «πράσινοι» του Νίκου Νιόπλια, δεν έκαναν την πλέον πειστική τους εμφάνιση, όμως επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πηγαίνουν πλέον με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης.

Μονόλογος χωρίς αντίκρισμα…

Το φαβορί ήταν εξαρχής ξεκάθαρο. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ελλιπέστατο Λεβαδειακό δεν είχε κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών. Μπήκε δυνατά και θέλησε να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Δεν τα κατάφερε όμως παρά τον μονόλογο του. Οι Βοιωτοί είχαν κλείσει τους διαδρόμους όμως ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ευκαιρίες. Τις οποίες όμως απώλεσε. Στο 7΄ ο Λέτο έκανε σέντρα σουτ πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 20΄ ο Καραγκούνης μπήκε στην περιοχή και την στιγμή που όλοι περίμεναν ότι θα σουτάρει, προτίμησε να… καθυστερήσει, να πασάρει στο Λέτο, που όταν «όπλισε» είδε τον Μπλάζιτς να πέφτει στα πόδια του και να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να πιέζει και στο 25΄ ο Σισέ έκανε γυριστό σουτ άουτ. Ο Γάλλος δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ κάτι ανάλογο ίσχυε και για τον Λέτο αλλά και για τον Κατσουράνη. Ο Σισέ πάντως μετά την παράλληλη σέντρα του Μαρίνου έκανε την προβολή στο 27΄ για να στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι, με το Λέτο να μην μπορεί στη συνέχεια της φάσης να σκοράρει. Ο Καραγκούνης στο 30΄ δοκίμασε το δυνατό σουτ με τον Μπλάζιτς να αποκρούει, ενώ η κεφαλιά του Καντέ στο 41΄ έφυγε λίγο άουτ.

Το ξέσπασμα που τελείωσε το ματς

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να είναι καλύτερος και να πιέζει, δίχως όμως να φθάνει με ευκολία στην εστία του Μπλάζιτς. Στο 56΄ ένα χλιαρό σουτ του Σισέ κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μπλάζιτς και οι παίκτες του Νιόπλια έμοιαζαν πλέον να είναι και νευρικοί στο παιχνίδι τους. Μόλις άρχισε να εμφανίζεται μία πρώτη… γκρίνια από την εξέδρα, ήρθε το γκολ που ηρέμησε την κατάσταση. Ο Μαρίνος στο 64΄ έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Σαλπιγγίδη να βάζει την προβολή και να κάνει το 1-0. Το γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του «τριφυλλιού» που πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 71΄ όταν ο Λέτο έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έγραφε το 2-0, σε μία στιγμή μάλιστα που ήταν έτοιμος να αντικατασταθεί. Δύο λεπτά μετά, ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή προσπαθώντας να ξεπεράσει δύο αντιπάλους του, έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να «βλέπει» ανατροπή από τον Κόλτζο και να καταλογίζει πέναλτι. Ο Σισέ αρχικά δεν το αξιοποίησε καθώς ο Μπλάζιτς απέκρουσε όμως στην επιστροφή ο Γάλλος πέτυχε το 21ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα ήταν… τυπική διαδικασία. Ο Νιόπλιας έβγαλε Καραγκούνη και Σισέ για να τους ξεκουράσει ενόψει Σταντάρ Λιέγης, ενώ στο 85΄ ο Μπλάζιτς δεν επέτρεπε στον Πετρόπουλο να στεφθεί σκόρερ καθώς απέκρουσε αρχικά με τα πόδια και μπλόκαρε έπειτα την μπάλα στο σουτ του έλληνα επιθετικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: