Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα και άλλοι… 14 για wild card!

Το συνέδριο της FIBA World στο Μπουένος Άιρες αποφάσισε να μην αποκλείσει καμία από τις 15 χώρες που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για wild card εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Ελλάδα και άλλοι… 14 για wild card
Τελικώς η λίστα των υποψηφίων δεν… μίκρυνε. Αν και αναμενόταν το συνέδριο της FIBA World στο Μπουένος Άιρες, στο οποίο συμμετείχε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, να «κόψει» κάποιες από τις υποψηφιότητες για τις τέσσερις wild cards του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, αυτό δεν συνέβη. Έτσι οι 15 χώρες που είχαν θέσει εξ αρχής υποψηφιότητα για να πάρουν κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στη διοργάνωση διατηρούν τις ελπίδες τους μέχρι το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου, όταν στη Μαδρίτη θα ανακοινωθούν οι τέσσερις εκλεκτές χώρες.

Η Ελλάδα είναι μία από τις υποψήφιες χώρες, ενώ οι υπόλοιπες είναι η Νιγηρία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Βενεζουέλα, η Κίνα, Κατάρ, η Βοσνία, η Φινλανδία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρωσία και η Τουρκία. Μεγάλα φαβορί για μία κάρτα είναι η Βραζιλία και η Κίνα, ενώ όλα δείχνουν πως οι άλλες δύο κάρτες θα καταλήξουν στην Ευρώπη.

Τα κριτήρια για τη διάθεση των wild cards έχουν να κάνουν με την παράδοση του μπάσκετ, την απήχηση του αθλήματος, την προβολή του από τα ΜΜΕ, τις επιτυχίες του, την ικανότητα συμμετοχής ή φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων κατά το παρελθόν, τη συμμετοχή των κορυφαίων παικτών της χώρας στην προσεχή διοργάνωση κλπ. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και η διάθεση των χωρών να καταθέσουν ένα ευσεβές ποσό (που φέρεται να αγγίζει τις 500.000 ευρώ) στο ίδρυμα της FIBA κι εκεί είναι που εκφράζονται αμφιβολίες για την ελληνική πλευρά, αφού όλες τις άλλες προϋποθέσεις τις έχει.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: