Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Simply the Best!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Τζόρτζ Μπεστ, αυτόν τον φοβερό ποδοσφαιριστή, να φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή πριν οκτώ χρόνια. Η καριέρα του, οι αριθμοί του και video με μαγικά! Ο Τζορτζ Μπεστ γεννήθηκε στις 22 Μαϊου 1946 και ταλαιπωρημένος από καταχρήσεις ετών δεν πρόλαβε να γίνει ούτε 60, αφού έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2005.
Το ταλέντο του Βορειοϊρλανδού ήταν μοναδικό. Ένας σπάνιος παίκτης που μπορούσε να κάνει μαγικά με την μπάλα στα πόδια του, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.
Η πορεία του ξεκίνησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού άνηκε στην ομάδα νέων. Το 1963 ανέβηκε στην α΄ ομάδα για να μείνει στην Γιουνάιτεντ μέχρι το 1974, οπότε και ουσιαστικά η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Σε 361 ματς πέτυχε 137 γκολ.
Στη συνέχεια πέρασε από διάφορους συλλόγους (Φούλαμ, Χιμπέρνιαν, ακόμα και σε ομάδες των ΗΠΑ ή και του Χονγκ Κονγκ), για να σταματήσει οριστικά το 1984!
Με την εθνική είχε 37 συμμετοχές μέχρι το 1977 με 9 γκολ.
Τα προβλήματα αλκοολισμού τον ακολούθησαν για χρόνια και δεκαετίες, με τον οργανισμό του εν τέλει να καταρρέει από τις καταχρήσεις.
Πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές υποκλίθηκαν στο ταλέντο του. Και όλοι συμφωνούσαν ότι θα μπορούσε να κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλά για χρόνια, αν εξωγηπεδικά μπορούσε να συγκρατηθεί και δεν παραδινόταν καθημερινά σε …τόνους αλκοόλ. 




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: