Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Καλά «Χ»ριστούγεννα Πρέμιερ Λιγκ!!


Καλά «Χ»ριστούγεννα Πρέμιερ Λιγκ
Τότεναμ και Τσέλσι έκαναν τα πάντα για τους βαθμούς της νίκης, ωστόσο αυτές που θα κάνουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα είναι οι αντίπαλοί τους. Οι δύο ομάδες του Λονδίνου έμειναν στο 1-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους και τον Ντάνιελ Στάριτζ να ισοφαρίζει.

Η διάθεση υπήρχε, το κίνητρο μεγάλο και το αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Το ντέρμπι του Λονδίνου είχε αρκετές ευκαιρίες, με το ρυθμό και την ένταση του να δίνουν «γεύση» στην αναμέτρηση.

Η Τότεναμ ήταν αυτή που στην αρχή και στο τέλος του παιχνιδιού ήταν πιο απειλητική, ενώ η Τσέλσι κρατούσε τα ηνία στην υπόλοιπη διάρκεια. Οι δύο ομάδες του Λονδίνου παρέμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση της βαθμολογίας και άφησαν τις πρωτοπόρες του Μάντσεστερ να αποσπαστούν ακόμη περισσότερο.

Α’ Ημίχρονο

Ο Χάρι Ρέντναπ επεφύλασσε εκπλήξεις στον Αντρέ Βίλας-Μπόας, τοποθετώντας τον Γκάρεθ Μπέιλ στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ουαλός άσος, αν και δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί, έκανε ότι του ζήτησε ο προπονητής του και ταλαιπώρησε τη δεξιά πλευρά της Τσέλσι. Ήταν, μάλιστα, αυτός που είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο γκολ της Τότεναμ, στο 8ο λεπτό. Ο Μπέιλ άφησε τον Μποσίνγκουα να αναρωτιέται ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να τον αντιμετωπίσει και «σέρβιρε» στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η Τότεναμ κατάφερε να πάρει από νωρίς τα ηνία στον αγώνα, με πίεση αρκετά ψηλά και τους παίκτες του Ρέντναπ να πηγαίνουν με δύναμη και πάθος στις προσωπικές μονομαχίες.

Ωστόσο, η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει, κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν στο 23’ ο Ντάνιελ Στάριτζ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Άσλεϊ Κόουλ. Οι παίκτες του Βίλας-Μπόας αναθάρρησαν με το τέρμα που σημείωσαν και σταδιακά κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι γηπεδούχοι δεν κράτησαν ψηλά την πίεσή τους. Οι «μπλε», ωστόσο, είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη με τους τραυματισμούς των Ιβάνοβιτς και…. να οδηγούν σε αναγκαστικές αλλαγές. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να βελτιώνονται συνεχώς και να έχουν δοκάρι με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Β’ Ημίχρονο

Στην επανάληψη, η εικόνα των δύο ομάδων ήταν συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, με την Τσέλσι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 54’ με τον Φρίντελ να νικά τον Ραμίρες σε τετ α τετ. Το παιχνίδι άνοιξε ακόμη περισσότερο, με τις δύο ομάδες να ζητούν το γκολ και τις δυνατές μονομαχίες να είναι το αποτέλεσμα του πάθους των ποδοσφαιριστών. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και το τελικό 1-1 να παραμένει, αφήνοντας τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για το γκολ του Αντεμπαγιόρ που ακυρώθηκε στο 60’.

Η Τότεναμ παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και είναι η πρώτη ομάδα του Λονδίνου στον πίνακα, τα Χριστούγεννα, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1995-1996, ενώ η Τσέλσι έμεινε 2 βαθμούς πίσω της.

Τότεναμ: Φρίντελ - Γουόκερ, Κινγκ, Γκαλάς, Ασού Εκοτό - Μόντριτς, Πάρκερ, Σάντρο, Μπέιλ - Φαν ντε Φάαρτ(46’ Φαν ντερ Φάαρτ) - Αντεμπαγιόρ.

Τσέλσι: Τσεχ - Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς (33’ Φερέιρα), Τέρι, Κόουλ – Μίκελ (45’ Ρομέου), Ραμίρες, Μεϊρέλες - Στάριτζ, Ντρογκμπά (76’ Τόρες), Μάτα

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: