Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γκαγκάτσης θέλει να διοικήσει την ΕΠΟ με τους Euro 2004 διεθνείς!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τις διαδοχικές συναντήσεις του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας με τα μέλη της Εθνικής του '04, από τους οποίους ζητεί να τον στηρίξουν και τους προτείνει να στελεχώσουν την Ομοσπονδία.
Η επιλογή του Γιώργου Σαρρή να παραιτηθεί στην δεδομένη στιγμή φαίνεται ότι βρίσκει αρκετά καλά προετοιμασμένο τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ άλλωστε επεξεργαζόταν εδώ και καιρό την ιδέα της κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος της νυν διοίκησης προκειμένου να μην την αφήσει να εξαντλήσει την θητεία της (μέχρι το 2016) και να προκαλέσει εκλογές.
Ο Γκαγκάτσης ξέρει καλά ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα μπορεί να κουμαντάρει εύκολα ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο πλειοψηφικά δεν προέρχεται από το δικό του ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2012. Αφενός όμως αισιοδοξεί ότι θα πάρει μαζί του αρκετούς συμβούλους, όπως συμβαίνει άλλωστε διαχρονικά με αυτούς που αισθάνονται τη φορά του ανέμου όταν αλλάζει και αποφασίζουν αμέσως να αλλάξουν πλευρά, και αφετέρου επεξεργάζεται σενάριο για να στείλει αν χρειαστεί την Ομοσπονδία εκ των υστέρων σε εκλογές, όταν θα είναι ο ίδιος πρόεδρος, δηλαδή από θέση ισχύος.
Ο Γκαγκάτσης θέλει να πείσει με την “καμπάνια” του ότι έχει αλλάξει και ότι έχει αποφασίσει να διοικήσει την ΕΠΟ αλλιώς. Και προκειμένου να πείσει, επιστρατεύει “τα παιδιά του”, δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέλη της Εθνικής ομάδας του Euro 2004. Ο Γκαγκάτσης έχει ήδη ξεκινήσει τις συναντήσεις με τους παλαίμαχους πρωταθλητές Ευρώπης για να τους πείσει για τις προθέσεις του και να ζητήσει τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του. Πρόθεσή του μάλιστα είναι να στελεχώσει την Ομοσπονδία με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της Euro 2004 Εθνικής ομάδας. Και αυτό θα είναι πιθανότατα το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του, εφόσον τους “ψήσει”. Το “δώστε την ΕΠΟ στους πρωταθλητές Ευρώπης”.
Ανάμεσα στους προέδρους των Ενώσεων – μελών της ΕΠΟ, δηλαδή των ψηφοφόρων κυριαρχεί από την Τρίτη η αίσθηση ότι ο Γκαγκάτσης θα κερδίσει τις εκλογές. Ολοι όμως γνωρίζουν καλά ότι οι ψήφοι παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή, και ότι το αποτέλεσμα συχνά επηρεάζεται θεαματικά την στιγμή της κάλπης, ανάλογα με τις υποσχέσεις, τα προνόμια και τα μπόνους που εξασφαλίζει για τον εαυτό του και – καμιά φορά – για την Ενωσή του ο κάθε πρόεδρος.

Ο Γκιρτζίκης

Το σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ, δηλαδή αυτό που υποστήριξε, εξέλεξε και καθοδήγησε τον Σαρρή, ασκώντας διοίκηση και παραδιοίκηση στην Ομοσπονδία στη διάρκεια της τελευταίας διετίας φαίνεται ότι δίνει το χρίσμα στον εκλεκτό του, τον Γιώργο Γκιρτζίκη, όπως αποκάλυψε χθες το gazzetta. Οι καθεστωτικοί μάλιστα θέλουν να κάνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μη δώσουν πολύ χρόνο στον Γκαγκάτση για επαφές και ζυμώσεις και επειδή θεωρούν ότι η στιγμή τους ευνοεί για να εκλέξουν τον Γκιρτζίκη.
Ρόλο στις εκλογές είναι δεδομένο ότι θα παίξουν οι μεγάλοι σύλλογοι. Και είναι πιθανό να υπάρξουν στη διάρκεια των επόμενων ημερών τοποθετήσεις στήριξης προς υποψηφίους, αμέσως μετά από την συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΠΟ, την προκήρυξη των εκλογών και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.
Περίπου 24 ώρες μετά από την παραίτηση του Σαρρή, σε μια στιγμή απόλυτης έξαρσης των ζυμώσεων μεταξύ όλων των βασικών παικτών του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αφενός να προκηρυχθούν γενικές εκλογές και αφετέρου να προκύψει άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: