Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Αναρμόδιος δηλώνει ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας!!

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, δηλώνει ότι δεν έχει δικαιοδοσία να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις σε μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, ενώ δείχνει... ανενημέρωτος!
Ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ άρση απορρήτου και γνωστοποίηση των διωκόμενων στελεχών της ΕΠΟ για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, καθώς και την άσκηση αυτεπαγγέλτως πειθαρχικών διώξεων κατά των συγκεκριμένων ατόμων.
Ο κύριος Πετρόπουλος, στην απάντησή του, την οποία δημοσιεύει το soccerplus, δηλώνει... αναρμόδιος και για τα δύο, ενώ τονίζει ότι «δεν δύναται να γίνει λόγος περί διωκομένων, καθόσον δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη», παρότι ο Ηλίας Ζαγοραίος, προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, είχε τονίσει ότι έχουν ασκηθεί διώξεις σε τρία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, δύο μέλη της ΚΕΔ, ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΠΟ και τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Super League. Προφανώς κάποιος... πρέπει να ενημερωθεί περισσότερο!
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής, όπως το παρουσιάζει το Soccerplus:
"Σε απάντηση της από 16-12-2014 αιτήσεώς σας με την οποία, με την ως άνω ιδιότητά σας, μας ζητάτε: 1) Να ζητήσουμε «από τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. ΚΟΡΕΑ την άρση του απορρήτου και την γνωστοποίηση των ονομάτων των διωκόμενων στελεχών της ΕΠΟ» και 2) Να ασκήσουμε «άμεσα αυτεπαγγέλτως πειθαρχικές διώξεις κατά των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ και των υπολοίπων διωκομένων στα πλαίσια του ισχύοντος ποδοσφαιρικού δικαίου», σας πληροφορώ τα εξής:
1. Επί του πρώτου αιτήματός σας, σας εκθέτω ότι από τις διατάξεις του άρθρου 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, οι οποίες καθορίζουν και οριοθετούν τις αρμοδιότητες του Υπευθύνου Ασκήσεως Πειθαρχικής Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων-όργανο με την ονομασία Εισαγγελέας ΕΠΟ ή Εισαγγελέας Ποδοσφαίρου δεν υπάρχει στην ΕΠΟ-δεν έχω τη δυνατότητα να ζητώ άρση υφισταμένου απορρήτου αναφορικώς με ονοματεπώνυμα προσώπων κατά των οποίων διενεργείται έρευνα σχετικώς με την τέλεση διαπραχθέντων ποινικών αδικημάτων, τα οποία δυνατόν να αποτελούν και πειθαρχικά αδικήματα σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΚ της ΕΠΟ.
2. Σε ότι αφορά το δεύτερο αίτημά σας, σας καθιστών γνωστό ότι, ανεξαρτήτως του ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του προαναφερομένου άρθρου 35 του ΠΚ της ΕΠΟ, δεν μου παρέχεται δυνατότητα ασκήσεως πειθαρχικής διώξεως κατά των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, για την όλη υπόθεση, όπως είναι γνωστό, διενεργείται προκαταρκτική (μυστική) εξέταση προς εντοπισμό διαπράξεως τυχόν αδικημάτων ως και τον εντοπισμό των τυχόν υπευθύνων της διαπράξεως αυτών. Επομένως, δεν δύναται να γίνει λόγος περί διωκομένων, καθόσον δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: