Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Χ. Μαρκόπουλος: «Το δυσκολότερο ματς της σεζόν»


Ως το δυσκολότερο ματς της φετινής περιόδου χαρακτήρισε αυτό κόντρα στον Πανιώνιο ο Χάρης Μαρκόπουλος, μετά τη νίκη των Ηλειων.

Χ. Μαρκόπουλος: «Το δυσκολότερο ματς της σεζόν»
Ο τεχνικός της ομάδας της Αμαλιάδας τόνισε πως υπήρχε πίεση για τη νίκη μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες και κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα. Στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια που επέδειξαν οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ζητώντας να κρατήσουν κάποια στοιχεία από την αποψινή αναμέτρηση και για τα επόμενα ματς και στην πίεση που αισθάνονται στον Πανιώνιο στην προσπάθεια παραμονής.

Αναλυτικά: «Ευχαριστώ τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Αυτό που ανέλαβε να κάνει λίγοι θα το διάλεγαν. Να αναλάβει μια ιστορική ομάδα σε μια τόσο δύσκολη καμπή, με την πίεση που υπάρχει και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να την οδηγήσει στην παραμονή.

Για εμάς, ίσως ήταν το δυσκολότερο ματς της σεζόν, γιατί προερχόμασταν από δύο άσχημα αποτελέσματα με ΚΑΟΔ και Άρη. Στο πρώτο, μάλιστα, είχαμε και άσχημη εμφάνιση. Υπήρχε η πίεση του πρέπει να νικήσουμε για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την παραμονή μας.
Και είχαμε μπροστά μας μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ. Έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ και σίγουρα δεν θα είχε την πίεση των προηγούμενων αγώνων, καθώς άλλο το εκτός έδρας παιχνίδι και, όταν καταλαβαίνεις ότι φεύγεις από τον στόχο σου, οι παίκτες παίζουν πιο απελευθερωμένοι, κάτι που φάνηκε και σήμερα.

Από την πλευρά μας, είχαμε ομαδικότητα. Δεν είχαμε εγωισμούς και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Μπορέσαμε και κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Δεν μπορούμε να είμαστε τόσο ευχαριστημένοι από το αμυντικό κομμάτι, παρότι στις κρίσιμες στιγμές συγκεντρωθήκαμε και εκπληρώσαμε τους αμυντικούς μας στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή του παιχνιδιού.

Πρέπει να κρατήσουμε κάποια στοιχεία από τη σημερινή μας εμφάνιση και να συνεχίσουμε, γιατί, παρόλο που πολλοί πανηγυρίζουν, η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Ένα λάθος μπορεί να ‘γυρίσει’ την κατάσταση τελείως ανάποδα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε και εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Να κοιτάξουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια στα οποία παίζουμε με πάρα πολύ δυνατές ομάδες και να είμαστε ανταγωνιστικοί και, στη συνέχεια, μετά τη διακοπή τα επόμενα τέσσερα, το καθένα ξεχωριστά.

Για τον Πανιώνιο, δεν μπορώ να πω κάτι. Η μικρή μου εμπειρία λέει ότι ομάδες που έχουν συνηθίσει να έχουν κόσμο, να είναι ιστορικές και να έχουν τα προηγούμενα χρόνια άλλους στόχους, σίγουρα η πίεση είναι μεγαλύτερη, σε σχέση με μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει για νίκες παραμονής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: