Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Δεν αποκλείει την επιστροφή

cisse_politika.jpgΟ Τζιμπρίλ Σισέ φιλοξενήθηκε στην αγγλική εφημερίδα «Mirror» για να μιλήσει για την κατρακύλα της Λίβερπουλ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού εκτός από την αγγλική ομάδα αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο τριφύλλι ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον, να αγωνιστεί ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη «Mirror»:
«Το ξεκίνημα στην Ελλάδα για μένα ήταν δύσκολο, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο απλό όσο πιστεύουν μερικοί. Πλέον έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι καλοί απέναντί μου και ζω μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Όμως ο κόσμος ξέρει πως έχω έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Αγγλία και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Πέρασα σπουδαίες στιγμές εκεί, η οικογένειά μου βρίσκεται ακόμη στην Αγγλία, άρα θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Για την Λίβερπουλ:
«Δεν θέλω να κρίνω τον προπονητή. Όμως δεν ήθελα να φύγω από τη Λίβερπουλ κι αυτό ισχύει και για άλλους παίκτες. Είχα καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα με τη φανέλα της ομάδας και είμαι ακόμη περήφανος για αυτό. Η σχέση μου με τους φιλάθλους ήταν εξαιρετική και με υποδέχτηκαν φανταστικά στις δύο φορές που επέστρεψα στο Άνφιλντ ως αντίπαλος, με τη Σάντερλαντ και τη Μαρσέιγ. Αυτό δείχνει πόσο δυνατή είναι η σχέση μου με τον κόσμο. Εκεί οφείλεται, υποθέτω, σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του 2005. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή και μακάρι να επαναληφθεί για τη Λίβερπουλ. Μετά την κατάκτηση του Champions League με τον τρόπο που τα καταφέραμε το 2005, με λυπεί να βλέπω την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Πίστευα πως θα συνέχιζε και θα ήταν ακόμη περισσότερο πετυχημένη, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο. Αγαπούσα και εξακολουθώ να αγαπώ την ομάδα, έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μου. Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ είναι φανταστικοί και αξίζουν πολλά περισσότερα. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί του κόσμου, πάντα υποστηρίζουν την ομάδα».

Για το τι φταίει στη Λίβερπουλ:
«Είναι απλό να δεις τι συμβαίνει. Δεν έχουν το βάθος και το ρόστερ που χρειάζεται μία κορυφαία ομάδα. Χρειάζεσαι περισσότερους από δύο επιθετικούς, χρειάζεσαι τουλάχιστον τέσσερις και πιθανώς κι άλλους παίκτες που να σου προσφέρουν περισσότερες επιλογές. Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή διαθέτει τον Τόρες και τον Ενγκόγκ. Τον ξέρω τον Ενγκόγκ και είναι πραγματικά καλός επιθετικός. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να κάνει υπομονή μαζί του, γιατί είναι πολύ ταλαντούχος. Το πρόβλημα όμως είναι πως είναι πολύ νέος και ακόμα μαθαίνει. Επίσης η ομάδα είχε πολλούς τραυματισμούς και είναι θέμα ατυχίας, γιατί πολλές φορές τραυματίστηκαν ο Τζέραρντ και ο Τόρες. Δεν θέλω να υποτιμήσω τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά η Λίβερπουλ δεν είναι ίδια χωρίς αυτούς τους παίκτες στη σύνθεσή της. Αυτό θα μπορούσες να το πεις και για άλλες ομάδες που έχουν σημαντικές απώλειες, όμως εκείνες έχουν εναλλακτικές λύσεις. Χωρίς αυτούς τους δύο η Λίβερπουλ δυσκολεύεται να σκοράρει ή να δημιουργήσει ευκαιρίες και αυτό είναι σημαντικό μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τώρα η ομάδα. Έχει και κακοδαιμονία η ομάδα… Πότε θα ξαναμπεί γκολ σαν κι αυτό της Σάντερλαντ, όπου η μπάλα χτύπησε σε ένα μπαλόνι αλλάζοντας πορεία; Ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: