Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ολα τα απαραίτητα μέτρα θα πάρει η Εθνική για το ταξίδι στην Ουκρανία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολα τα απαραίτητα μέτρα φαίνεται ότι λαμβάνουν στις τάξεις της ελληνικής ομοσπονδίας εν όψει του ταξιδιού στην Ουκρανία και εν προκειμένω στο Ντόνετσκ για το παιχνίδι με την παρέα του Αντρέι Σεβτσένκο την επόμενη Τετάρτη.

Η γρίπη των χοίρων, που μαστίζει την πρώην ανατολική χώρα και τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα στην Ουκρανία, έχουν αναγκάσει τους ιθύνοντες της ελληνικής αποστολής να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης, ώστε να μην προκύψει απολύτως κανένα πρόβλημα με τα μέλη της ομάδας και δη τους διεθνείς.

Νερό από Ελλάδα
Ως εκ τούτου, η ελληνική αποστολή θα έχει μαζί της στο ταξίδι για την Ουκρανία δικό της μάγειρα, προκειμένου να ελέγχονται όλα τα τρόφιμα για το αν είναι κατάλληλα και βεβαίως για το πώς θα καθαρίζονται και θα τροφοδοτούνται στην αποστολή, ενώ οι άνθρωποι της ΕΠΟ έχουν αποφασίσει να πάρουν μαζί τους στο Ντόνετσκ και νερό από την Ελλάδα, προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Οπως γίνεται κατανοητό, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη του, προλαμβάνοντας το καθετί, που θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα επί ουκρανικού εδάφους.

Από εκεί και έπειτα, θα δοθούν αυστηρές οδηγίες σε όλα τα μέλη της αποστολής να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κώδικες υγιεινής, που επί ουκρανικού εδάφους θα είναι ακόμα πιο... επιτακτική η ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Οπερ μεθερμηνευόμενο, σε όλους θα τονιστεί επισταμένα το συχνό πλύσιμο των χεριών και προσοχή στην ατομική υγιεινή σε όλους τους χώρους, είτε εντός ξενοδοχείου είτε (κυρίως) σε εξωτερικούς χώρους, όποτε αυτό καθίσταται αναγκαίο (επί παραδείγματι στο γήπεδο, όπου θα γίνει η τελευταία προπόνηση εν όψει του αγώνα της 18ης Νοεμβρίου και ανήμερα της αναμέτρησης με την Ουκρανία).

Προσαρμογή σε όλα
Ο ιός H1N1 που μαστίζει την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναγκάσει τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να προσαρμόσουν σχεδόν τα πάντα στη γρίπη των χοίρων, με γνώμονα βεβαίως την προφύλαξη και την υγεία των μελών της αποστολής. Κατά συνέπεια, τόσο η μία και μοναδική προπόνηση που θα γίνει την προσεχή Τρίτη στο νεόκτιστο «Donbass Arena» όσο ακόμα αυτές οι ώρες του ύπνου (!) θα διαφοροποιηθούν συγκριτικά με τα ειωθότα και τα όσα ισχύουν σε άλλες αποστολές.

Οπως αναφέραμε και χθες, όλα τα μέλη εμβολιάστηκαν την Τρίτη με το εμβόλιο κατά της απλής (εποχιακής) γρίπης και μέχρι χθες κανείς δεν είχε παρουσιάσει οποιασδήποτε μορφής παρενέργεια, δείγμα (τουλάχιστον ως τώρα) ότι ο οργανισμός όλων έχει «δεχθεί» το εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: